Beogradsko poreklo, svetski biznis: HTEC kupio vodećeg dizajnera iz Silicijumske doline

18.11.2021

10:29

0

Američka „HTEC grupa“, firma osnovana u Beogradu, objavila je danas akviziciju američke kompanije „Momentum Design Lab“ koja je globalno priznata kao jedan od najboljih produkt dizajn studija

Beogradsko poreklo, svetski biznis: HTEC kupio vodećeg dizajnera iz Silicijumske doline
Copyright Profimedia

„HTEC grupa“ (High Tech Engineering Center), IT kompanija koja je osnovana u Beogradu a sedište joj je sada u San Francisku, navela je u saopštenju da se tom akvizicijom pozicionira među svetske lidere u pružanju usluga razvoja digitalnih proizvoda.

Ugovor o akviziciji i pripajanju potpisali su osnivač i generalni direktor „HTEC Group“, Aleksandar Čabrilo, i osnivač i generalni direktor „Momentum Design Lab“, Dejvid Tomson, u kancelarijama „HTEC grupe“ u Beogradu.

HTEC grupa je globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda.

Kompanija od 1.000 softveraša

Ovo je treća po redu i strateški najvažnija akvizicija ove kompanije, koja sada globalno zapošljava više od 1.000 ljudi, od kojih je preko 850 u Srbiji, a 150 u SAD, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Od svog osnivanja 2008. godine, kao startapa u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla četiri puta sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji, na više od 1.000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

U portfoliju klijenata kompanije „Momentum“ se nalazi 40 kompanija sa „Fortune 500“ liste, kao i mnogobrojni zanimljivi startapovi, a svojim klijentima širom sveta je pomogla da dostignu ukupnu vrednost od preko 40 milijardi dolara.

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, „Momentum Design Lab“ je jedan od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu.

Pet godina za redom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch.

Sa ekspertizom razvoja digitalnih proizvoda u domenu finansija, zdravstva, marketing tehnologija, medija i zabave, softverskih rešenja i proizvoda široke potrošnje, „Momentum“ će upotpuniti postojeće inženjerske kompetencije „HTEC-a“ u istim oblastima, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike