Joberty dobio ozbiljnu novčanu injekciju: Za izlazak u svet potencijal od 3,3 miliona dolara

22.09.2021

09:46 >> 10:01

0

Autor: G.M.Š.

Onlajn platforma za dobijanje IT poslova dobila jakog investitora

Joberty dobio ozbiljnu novčanu injekciju: Za izlazak u svet potencijal od 3,3 miliona dolara
Pixabay

Platforma Džoberti (Joberty), koja povezuje poslodavce i kandidate iz IT sektora u transparentan eko-sistem, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od investitora, „Krug venčures“ (Kroog Ventures), a ulaganjem u iznosu od 350.000 dolara ovaj projekat visokog potencijala dostigao je vrednost od čak 3.3 miliona dolara.

Prepopruke ali i loša iskustva

Džoberti je platforma koja omogućava zaposlenima u IT firmama da podele svoja iskustva u radu, kandidatima da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta, navodi se u saopštenju.

Sa ovakvim pristupom firma pruža široj zajednici priliku da steknu dodatni uvid u radnu etiku i kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.

Za Tapni 200.000 evra i mentorstvo

Preduzetnici okupljeni u inicijativu “Digitalna Srbija” realizovaće prvu investiciju od 200.000 evra finansijskog ulaganja u domaći startap Tapni, kao i mentorsku podršku i pristup njihovoj mreži kontakata.
Startap Tapni je nastao sa ciljem da promeni način umrežavanja ljudi i skoro potpuno ukloni papirne vizitkartice iz upotrebe jer prislanjanjem bilo kog pametnog telefona na korisnikovu „tapni“ karticu, privezak ili nalepnicu, automatski se na ekranu uređaja pojavljuju njegovi kontakt podaci i profili na društvenim mrežama.
Tapni je do sada već ostvario veliki tržišni uspeh u Nemačkoj, Austriji i zemljama Južne Amerike, a osnivači tog startapa su Mihajlo Nikodijević, Miloš Zečević i Aleksandar Nikodijević.

Platforma osnovana 2019. godine ubrzo je prepoznata kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru.

– IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25 odsto. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu – istakao je Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača „Krug venčures“ fonda.

Početni kapital biće iskorišćen za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire.

Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, uprkos mnogim problemima koje je izazvala pandemija kovid-19.

– Naša misija u Džobertiju je da osnažimo pretragu i pronalazak poslova u IT sektoru na najvećem broju tržišta. Prema većini procena, globalni zahtevi za IT poslovima premašiće nekoliko miliona, a u našem fokusu je da budemo na usluzi tim zahtevima – rekao je Nikola Mijailović, osnivač Džobertija.

Kompanije su već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. Takođe, firme navode da im upravo sa Džobertija dolaze najrelevantniji kandidati.

Pročitajte još:

„Džoberti tehnolodžis“ (Joberty Technologies ddoo) je onlajn platforma firme osnovane u avgustu 2019. godine, nastale kao startap.

Cilj platforme je i proširenje na region, ali i druge kontinente, posebno na tržište SAD.

„Krug venčures“ je investiciona platforma fokusirana na evropske tehnološke startup projekte. Osnovan je početkom 2021. godine i investira u rane faze razvoja. Čine ga preduzetnici, tehnološki seniori i iskusni biznismeni. Podržava startape ne samo finansijski, već i strateškom i operativnom potporom, kao i pristupom međunarodnoj mreži i tržištima kapitala.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug