Miris mora: Er Srbijom ovog leta do Barija, Palma de Majorke, Rijeke...

19.01.2022

12:18

0

Autor: 24sedam

Er Srbija od proleća počinje sa uspostavljanjem jednog direktnog i tri sezonska leta

Miris mora: Er Srbijom ovog leta do Barija, Palma de Majorke, Rijeke...
Tanjug/Zoran Žestić

Srpsko-emiratska aviokompanija „Er Srbija“ od 21. aprila uspostavlja direktnu redovnu avionsku liniju između Beograda i Valensije, kao i sezonske letove do tri nove destinacije u Evropi: Barija (5. juna), Palma de Majorke (11.jun) kao i Rijeke (od 15. juna).Kako je saopšteno iz te kompanije, avio-karte su u prodaji od danas.

Menadžer prodaje u „Er Srbiji“, Boško Rupić, istakao je da ta kompanija pažljivim izborom novih destinacija značajno unapređuje i diversifikuje mrežu, a u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije.

- Najnovijim proširenjem dodatno ojačavamo svoju poziciju, pre svega u Italiji i Španiji, nudeći našim putnicima iz celog regiona veći izbor prilikom planiranja putovanja i letnjih odmora. Uvereni smo da će reakcije biti pozitivne, imajući u vidu da neke od novih destinacija po prvi put postaju dostupne direktnim letovima iz Beograda. I u narednom periodu nastavljamo da se razvijamo u tom pravcu i radujemo se uvođenju još novih linija - izjavio je Rupić.

Valensija treća španska destinacija

Redovni letovi na relaciji Beograd - Valensija obavljaće se dva puta nedeljno - sredom i subotom tokom aprila i maja, a zatim od početka juna, četvrtkom i nedeljom.

Aviokompanija će do svoje treće destinacije u Španiji, do koje ranije nije bilo direktnih letova iz srpske prestonice, saobraćati avionom tipa „erbas A319“.

Kao treći grad po veličini u Kraljevini Španiji i najveća luka na zapadnom Mediteranu, Valensija je poznata po prelepim plažama, Gradu nauke i umetnosti, fudbalskom klubu, tradicionalnom Festivalu vatre i čuvenom gastronomskom specijalitetu paelji.

Uspostavljanjem letova na ovoj ruti, „Er Srbija“ će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Valensije i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana, Tivat...

Prvo za italijanski jug

Između Beograda i Barija će, u periodu od 5. juna do 27. oktobra, saobraćati avionom tipa „atr72“ tri puta nedeljno - ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom.

Bari se nalazi na južnom delu Jadranskog mora i predstavlja drugi grad po veličini u južnoj Italiji.
„Er Srbija „je do početka pandemije obavljala čarter letove do glavnog grada regije Apulija.

Uspostavljanjem aviosaobraćaja na toj liniji, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Barija i drugih gradova u mreži“ Er Srbije“, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Sarajevo, Solun, Skoplje, Sofija, Split, Tirana…

Srpska aviokompanija će, od 11. juna do 29. oktobra, između Beograda i Palma de Majorke leteti dva puta nedeljno - utorkom i subotom.

Letovi do četvrte destinacije Er Srbije u Španiji, posle Barselone, Madrida i Valensije, obavljaće se avionom tipa erbas „a319“. „Er Srbija“ je do sada obavljala samo čarter letove do Palma de Majorke. Tokom leta 2019. godine na ovoj liniji je realizovano 20 čarter letova i prevezeno preko 5.000 putnika.
Uspostavljanjem te rute, „Er Srbija“ će, preko Beograda, ponuditi putnicima dobre konekcije između Palma de Majorke i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Moskva, Podgorica, Sarajevo, Tivat, Zadar...

Do najveće hrvatske luke

Letovi na liniji Beograd - Rijeka obavljaće se avionom tipa „atr72“, u periodu od 15. juna do 17. septembra, dva puta nedeljno - sredom i subotom.

„Er Srbija“ je liniju do najveće hrvatske luke uspostavila u junu 2019. godine, a poslednji letovi su obavljeni u decembru iste godine, nakon čega su odloženi do daljnjeg, usled pandemije korona virusa.

To će omogućiti dobre konekcije iz Rijeke, preko Beograda, do Amsterdama, Beča, Ciriha, Dizeldorfa, Milana, Njujorka, Osla, Pariza, Podgorice, Rima, Stokholma i Tivta, kao i do Rijeke, preko Beograda, iz Amsterdama, Berlina, Beča, Brisela, Ciriha, Frankfurta, Milana, Podgorice, Rima, Štutgarta i Tivta.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi