Promena na čelu Er Srbije: Dolazi Nejsmit, unapređenje za Mareka

23.12.2021

16:34

0

Autor: 24sedam

Srpsko-emiratska aviokompanija menja prvog čoveka kompanije

Promena na čelu Er Srbije: Dolazi Nejsmit, unapređenje za Mareka
Promo

„Er Srbija“, aviokompanija u suvlasništvu Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopštila je da Dankan Nejsmit, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora, napušta kompaniju.

Nejsmit je "odlučio da se povuče iz ličnih razloga“ i karijeru će nastaviti u drugoj aviokompaniji, a njegovo mesto u "Er Srbiji“ će zauzeti Jirži Marek, aktuelni direktor za komercijalu i strategiju. Marek funkciju novog generalnog direktora preuzima 1. januara 2022. godine.

Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avioindustriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više aviokompanija.

Branislav Pejčić, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, se u ime NO zahvalio Nejsmitu, „koji je kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast Er Srbije u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije kovid 19“.

Iz kompanije je istaknuto da se "Er Srbija“ ubrzano oporavlja, sa ciljem da do 2023. godine dostigne pretpandemijske nivoe iz 2019. godine i u skladu sa tim da krene u fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider.

Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine.

- „Er Srbija“ je od tada kontinuirano nadmašivala prosečne rezultate u vazduhoplovnoj industriji tokom pandemije i brzo reagovala na prilike na tržištu. On je iskusan lider i ima puno poverenje Odbora da rukovodi kompanijom tokom faze oporavka i razvoja – istakao je Pejčić.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi