Gužva na aerodromu kod Kraljeva: Obnovljeni letovi nakon duge pauze, za 80 evra iz srca Srbije stiže se do Beča (FOTO)

12.10.2021

09:36

0

Autor: I. P.

Letovi iz ove vazdušne luke kod Kraljeva su od velikog značaja za čitav Raški i Moravički okrug

Gužva na aerodromu kod Kraljeva:  Obnovljeni letovi nakon duge pauze, za 80 evra iz srca Srbije stiže se do Beča (FOTO)
RINA

Ptica čeličnih krila, ATR72 ponovo se spustila na pistu aerodroma „Morava“ u Lađevcima, jer su nakon višemesečne pauze obnovljeni letovi za Beč. Svi koje žele iz ove vazdušne luke da otputuju u austrijsku prestonicu moći će to da urade dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom do kraja ove godine. Cena avio karte u jednom smeru iznosi 3.074, dok je cena povratne 8.750 dinara.

- Naš cilj je da putnicima iz centralne i zapadne Srbije omogućimo direktnu vezu sa Evropom. Da njihovo putovanje bude brže i jednostvanije, kako ne bi morali da putuju do Beograda i Niša. Letos su uspostavljeni sezonski letovi za Solun, a sada se ponovo obnavlja linija do Beča i nadam se da će građanima iz ovog dela Srbije biti od koristi, rekao je Mihailo Zdravković direktor Aerodroma Sebije. 

Letovi iz ove vazdušne luke kod Kraljeva su od velikog značaja za čitav Raški i Moravički okrug. Ovaj deo Srbije obiluje izuzetnim turističkim lokalitetima, a turisti ih biraju upravo po blizini aerodroma jer je na taj način njihovo putovanje mnogo olakšano.

- Ovo je od velikog značaja za sve ljude koji žive na ovom području. Osim u turističkom smislu, velike benefite imaju privrednici i privreda ovog kraja. Pored putnika, može biti obezbeđen brži i lakši protok robe. Uz izgradnju modernih autoputeva i blizina vazdušne luke jako je bitna za razvoj grada Čačka koji na taj način postaje saobraćajno čvorište Zapadne Srbije, izjavio je za RINU Vladan Milić zamenik gradonačelnika Čačka. 

 

Linija sa Aerodroma "Morava" do Beča prvi put je uspostavljena 17. decembra 2019. godine. Narednog leta postoji mnogućnost da bude uvedena linija sezonskih letova između aerodroma „Morava“ u Lađevcima i Tivta.

- Linija između Tivta i Niša je odlično radila, pa je u razgovoru sa predsednikom opštine Tivat bilo reči i o aerodromu u Kraljevu. Nadamo se da će se naći interes da neko leti i na toj relaciji. Još uvek nemamo nikakve konkretne najave, niti bilo šta potvrđeno, rekao je Zdravković.

Pristanišna zgrada aerodroma u Lađevcima kompletno je opremljena. Sa desne strane su četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola. Na samom otvaranju bilo je zaposleno oko 30 radnika, koji su prethodno prošli obuku u Nišu, gde su već stekli neophodno radno iskustvo. Jedan deo aerodroma poznat kao aerodrom Lađevci je vojni, a drugi deo gde je izgrađen terminal je civilni aerodrom „Morava“ i on se nalazi u mestu Tavnik.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi