Danas će svi dobiti pare: 30 evra stiže na račune 1,7 miliona građana

03.11.2021

09:10

0

Danas će novac dobiti i druga polovina punoletnih građana u novembarskoj isplati u okviru trećeg paket ekonomske pomoći. Sledeća uplata za mesec dana

Danas će svi dobiti pare: 30 evra stiže na račune 1,7 miliona građana
Copyright Foto: Profimedia

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će danas na račune 1.757.000 prijavljenih građana biti uplaćeno po 30 evra, u okviru trećeg paketa ekonomske pomoći, s ciljem smanjenja posledica pandemije korona virusa.

- Građani mogu očekivati i uplatu 20 evra u decembru, za šta prijavljeni za pomoć od „30+30 evra“ ne moraju ponovo da se prijavljuju - rekao je Mali za TV Hepi i dodao da će prijave biti otvorene samo za one koji se nisu prijavili u maju, kao i za one koji su u međuvremenu ispunili uslove za naknadnu prijavu.

Istakao je da "ekonomija egzaktna nauka, ali da su veoma važni i optimizam i raspoloženje ljudi, koji su prošle i ove godine videli koliko je naša država stabilna i jaka i da mogu da se na nju oslone".

Direktna pomoć građanima, prema njegovim rečima, "budi optimizam, što znači da nema pada raspoloženja, podstiče se potrošnja, a doprinosi i performansama na poslu".

On je rekao da je za tri paketa pomoći država ukupno izdvojila oko osam milijardi evra, što je skoro 18 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike