Punoletnima od države do kraja godine još 50 evra: Jedna grupa građana mora da se prijavi!

18.10.2021

09:40 >> 10:40

0

Autor: I. P.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na Instagram profilu da će svi punoletni državljani Srbije do kraja godine dobiti novčanu pomoć od države u iznosu od 30, plus 20 evra

Punoletnima od države do kraja godine još 50 evra: Jedna grupa građana mora da se prijavi!
Ilustracija - Copyright Pixabay

U cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa kovid 19, Vlada Republike Srbije omogućava svim punoletnim državljanima Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da do kraja godine dobiju novčanu pomoć u iznosu od 30 plus 20 evra.

Građanima koji su stekli pravo na isplatu pomoći u maju, biće isplaćeno najpre 30 evra u novembru, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra u decembru, po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i osobe u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće novčanu pomoć bez podnošenja prijave. Takođe, svi građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im i dopunska pomoć biti automatski uplaćena.

 

 

Ostali punoletni državljani Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć (bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu), mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs u periodu od 15. do 30. novembra 2021. godine.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike