Ulaganje u šalu donelo profit od 60 miliona odsto: Meme kriptovaluta obogatila investitore

28.10.2021

09:56

0

Ko je bio dovoljno promućuran, ili jednostavno dovoljno ležeran, da uloži novac u „meme“ kriptovalutu šiba-inu danas je bogataš

Ulaganje u šalu donelo profit od 60 miliona odsto: Meme kriptovaluta obogatila investitore
shiba-g8e71b5e10_1280 - Copyright Pixabay/ Hosni gharbi

Popularna ‘meme‘ kriptovaluta obogatila je investitore jer joj je vrednost porasla za gotovo 60.000.000 odsto u godinu dana. Digitalni novac nastao kao parodija na druge kriptovalute (dodžkoin) juče je skočila blizu novog rekorda.

Samo u danu je porasla više od 40 odsto i trenutna vrednost joj je 0,000074 dolara, javlja "Jahu fajnans", što je tek nešto malo manje od 0,00008 dolara rekordne vrednosti postignute u ponedeljak. Nedeljni rast je gotovo 100 odsto.

Screenshot/Yahoo Finance
 

Šiba-inu je 11. najveća digitalna valuta po tržišnoj kapitalizaciji i ukupno vredi 26 milijardi dolara.

Ovaj meteorski uspon valute koja ima nekoliko pobornika među poznatima i slavnima, od bivših zvezda „boj bendova“ do profesionalnih sportista, ovaj put je izazvan peticijom na Change.org, kojom se trgovačka platforma za male investitore „Robinhud“ poziva da izlista novčić u svojoj ponudi.

Peticija je dosad skupila gotovo 350.000 potpisa.

„Robinhud“ od 2018. širi svoju kripto ponudu mimo bitkoina i etera, na valute kao što su lajtkoin i bitkoin keš. Iz „Robinhud“ je njegov direktor Vladimir Tenev rekao da platforma „pažljivo procenjuje kada može da doda novu valutu a da je sigurna za korisnike i da je u skladu sa zahtevima regulatora“.

Na tržištu ne raste samo ova „meme“ valuta, jer i glavna kriptovaluta bitkoin prošle je nedelje oborila rekord iz aprila i dosegla 67.000 dolar, da bi posle izgubila nešto malo vrednosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike