Bitkoin ojačao, bliži se aprilskom rekordnom nivou

15.10.2021

06:41

0

Autor: J. S. J.

Najveća kriptovaluta na svetu porasla je za skoro 4,0 posto na 59.664 dolara

Bitkoin ojačao, bliži se aprilskom rekordnom nivou
Copyright Gerd Altmann/Pixabay

Cena bitkoina dostigla je danas šestomesečni maksimum i bliži se rekordnom nivou iz aprila, jer među trgovcima vlada uverenje da će američki regulatori odobriti pokretanje berzanskog fonda za trgovanje fjučers ugovorima (ETF) bitkoina.

Najveća kriptovaluta na svetu porasla je za skoro 4,0 posto na 59.664 dolara, što je njena najveća vrednost od sredine aprila. Ove godine je udvostručila vrednost i približava se aprilskom rekordu, kada se trgovala za čak 64 895 dolara, izveštava Rojters.

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) priprema se da dozvoli prvo trgovanje bitkoin fjučersima u SAD sledeće nedelje, izvestia je agencija "Blumberg NJuz" pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Ben Kaselin, šef za istraživanja i strategije na azijskoj berzi kriptovaluta AAX, kaže da skok bitkoina iznad 59.000 dolara nije proizvoljan, biudući da investitori koji ulažu na dugi rok već neko akumuliraju najstariju svetsku kriptovalutu.

„Na tržištima se uveliko očekuje da će u četvrtom tromesečju doći do značajnog iskoraka po pitanju ETF trgovanja bitkoinom u SAD-u“, rekao je on.

Dodaje da je današnji rast bitkoina podstakao i tvit SEC-ove kancelarije za edukaciju investitora.

"Pre nego što uložite u fond koji radi s fjučers ugovorima za bitkoine, pažljivo odmerite potencijalne rizike i koristi", navodi se u tvitu SEC-a.

Iz SEC-a nisu odmah odgovorili na zahtev za komentarom "Blumbergovog" izveštaja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike