Struja neće poskupeti, a građani dobijaju mobilno plaćanje računa

11.03.2024

11:09

0

Srbija će po cenama energenata ostati na dnu lestvice u Evropi, kaže resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović

Struja neće poskupeti, a građani dobijaju mobilno plaćanje računa
Ilustracija - Copyright AP Photo/J. Scott Applewhite

Potpuno su netačne informacije u javnosti da će doći do novog poskupljenja i da se ono odlaže zbog novih izbora ili blage zime, tvrdi ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović.

– Nema nijednog razloga za poskupljenje cene električne energije i gasa – rekla je ministarka na TV Hepi, i podsetila da je i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru 2023. u razgovorima zaključeno da nema potrebe da cene tih energenta budu povećane u maju ove godine.

Ono na čemu Srbija mora da nastavi da radi, prema rečima ministarke, jeste reforma energetskog sektora, pre svega „Elektroprivrede Srbije“ (EPS), čije je restrukturisanje započeto i i treba da se završi do maja.

Kako je naglasila, neophodno je i da se nastavi i sa profesionalizacijom energetskih, ali i ostalih javnih kompanija.

– EPS je jedan tenk kojem treba neko vreme da se pokrene i ne možete nagle poteze da pravite jer svaka nagla akcija može na kratak rok možda da ima dobit, ali dugoročno ne – rekla je ministarka.

Ona je najavila i da će u naredne dve nedelje da bude završena aplikacija da preko mobilnog telefona građani mogu da vide potrošnju i plate svoj račun za električnu energiju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike