Milijarde ostavlja baštovanu: Naslednik Hermesa deli svoje bogatstvo

07.12.2023

09:29

0

Autor: R.B.

Nikolas Pueh, unuk osnivača prestižnog brenda Hermes, svoje milijarde će pokloniti bivšem baštovanu

Milijarde ostavlja baštovanu: Naslednik Hermesa deli svoje bogatstvo
Ilustracija - Copyright Pixbay

Procenjuje se da Nikolas Pueh, osamdesetogodišnji unuk osnivača „Hermesa“, poseduje bogatstvo između 9 i 10 milijardi švajcarskih franaka. Samac je i nema dece pa mu je sada plan da napiše testament i da svoje golemo bogatstvo podeli sa svojim bivšim baštovanom.

Pueh je i danas među najvećim pojedinačnim deoničara „Hermesa“ (koga vodi u okviru konglomeracije „LVMH“, najbogatiji Evropljanin Bernar Arno), prvo želi da usvoji svog bivšeg radnika kako bi mogao da ga imenuje naslednikom imovine. Smatra se da Pueh ima udeo između 5% i 6% luksuzne francuske kožne marke Hermes jer je unuk osnivača tog brenda.

On želi da podeli svoje bogatstvo sa bivšim baštovanom i majstorom, 51-godišnjakom iz skromne marokanske porodice, piše „Tribune de Geneve“.

Pueh je rođen 1943. godine u Neji na Seni, nema potomaka, a advokate je još prošle godine zadužio da srede situaciju vezanu za njegovo nasledstvo.

Kako bi Marokanac dobio šta Pueh želi da mu ostavi, pokrenut je postupak usvajanja, a pritom je milijarder svom baštovanu i majstoru već poklonio vilu u Montreu (4,2 miliona evra) i imanje u Marakešu (1,6 miliona evra).

– U Švajcarskoj nije nemoguće usvojiti odraslu osobu, ali je neobično – napomenuli su lokalni mediji i naveli da je Pueh 2011. potpisao ugovor o nasledstvu svog novca u korist Isocratea (fonacije u Ženevi koja finansira projekte u borbi protiv dezinformacija).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike