Deoba nasledstva: Svetu sledi najveći transfer bogatstva u istoriji

25.10.2022

07:47

0

Svet će doživeti najveći transfer bogatstva u istoriji gde će samo u SAD u naredne dve decenije vlasnika promeniti 84 triliona dolara

Deoba nasledstva: Svetu sledi najveći transfer bogatstva u istoriji
Najpoznatije opklade na svetu - Copyright Profimedia Pixabay

Tokom naredne dve decenije svet će doživeti najveći transfer bogatstva u istoriji, a samo u Sjedinjenim Državama 84 triliona dolara biće preneto se na mlađe generacije, pokazuje najnoviji izveštaj “Investor voč” švajcarske banke UBS.

Anketirano je 4.500 investitora na 14 tržišta sa najmanje milion dolara u uloženoj imovini, a izveštaj je otkrio da oko 40 odsto investitora širom sveta nije formalizovao plan nasleđivanja, zbog složenosti pravedne podele svog nasledstva, navodi specijalizovani portal Bonitet.com.

Svaki drugi anketirani investitor nije otkrilo gde se imovina drži, kako namerava da je podeli ili koliko vredi. Njima je glavni problem pravedna podela bogatstva, ko će biti naslednik biznisa pa je polovina svih anketiranih investitora izrazila interesovanje za uključivanje profesionalaca u proces tranzicije koji bi pomogao u raspravama o transferu bogatstva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bonitet.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike