Investiciona banka "beži" iz Nemačke: „JP Morgan Čejs“ razmatra prebacivanje posla zbog straha od nestanka struje u najvećoj ekonomiji EU!

06.09.2022

21:36

0

Banka se priprema da primeni niz bezbednosnih mera kako bi mogla da nastavi poslovanje u slučaju da u Nemačkoj dođe do prekida u distribuciji električne energije

Investiciona banka "beži" iz Nemačke:  „JP Morgan Čejs“ razmatra  prebacivanje posla zbog straha od nestanka struje u najvećoj ekonomiji EU!
JP Morgan Chase - Copyright Profimedia

Američka multinacionalna investiciona banka „JP Morgan Čejs“ planira da posao koji ima u Nemačkoj prebaci u London zbog straha da bi u najvećoj ekonomiji Evropske unije u narednim mesecima moglo nestajati struje, piše „Telegraf“.

Banka se priprema da primeni niz bezbednosnih mera kako bi mogla da nastavi poslovanje u slučaju da u Nemačkoj dođe do prekida u distribuciji električne energije.

„JP Morgan Čejs“ trenutno razmatra rešenja poput prebacivanja aktivnosti iz svoje kancelarije u Frankfurtu u London i druge evropske gradove. Izvor je za „Telegraf“ rekao da je moguće da će se premeštanje zaposlenih dogoditi u svim kancelarijama banke.

„JP Morgan Čejs“, koja je imovinu vrednu više milijardi dolara uoči izlaska Velike Britanije iz Evropske unije prebacila iz Londona u Frankfurt, mogla bi se protiv nestanka struje boriti i pomoću agregata na dizel, a rečeno je da je moguće i da će svojim radnicima reći da rade od kuće kako bi smanjili potrošnju energije.

„Telegraf“ navodi da su ti planovi pripremljeni, ali da još nisu realizovani.


 - Mnogo bi se stvari moralo poklopiti da se u potpunosti prekine dotok ruskog gasa, da se ne uvedu ograničenja na njegovu upotrebu i da se gas ne nabavi od drugih izvora. Naš bi posao patio tek kada bi se te tri stvari dogodile - izjavio je jedan izvor lista.


Nemačka vlada je u nedelju objavila da će osigurati više od 65 milijardi evra vredan paket pomoći svojim građanima kako bi se lakše nosili s povećanim troškovima energenata i inflacijom generalno.

Evropska unija razmišlja o oporezivanju svih proizvođača električne energije koji deluju u njenim članicama. Francuski predsednik Emanuel Makron podržao je takav plan.

Veruje se da neki vlasnici vetroelektrana i solarnih elektrana trenutno ostvaruju velike prihode jer su veleprodajne cene struje narasle, a njihovi troškovi ostali isti.

Veleprodajna cena struje u Evropi povezana je sa cenom gasa, čak i ako se struja dobija iz drugih jeftinijih izvora energije, preneo je „Jutarnji list“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike