Kasniće pošiljke: Oko 115.000 poštanskih radnika u Britaniji stupa u štrajk

26.08.2022

08:16

0

Sindikat zaposlenih u komunikacijama (CVU), koji zastupa i radnike Rojal Mejla, traži povećanje plata koje približno odražava trenutnu stopu inflacije

Kasniće pošiljke: Oko 115.000 poštanskih radnika u Britaniji stupa u štrajk
Snimak ekrana 2022-08-26 092740 - Copyright Printscreen/YouTube/CWU Live

Oko 115.000 radnika britanske pošte Rojal Mejl stupa danas u štrajk zbog spora sa upravom oko plata.

To je prvi od četiri štrajka koje su radnici najavili i za 31. avgust i 8. i 9. septembar, izveštava britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).

Pisma se neće dostavljati u dane štrajka, a neke pošiljke će kasniti, upozorili su iz Rojal Mejla uz izvinjenje klijentima, napominjući da imaju plan za vanredne situacije kako bi minimizirali poremećaj.

Kako se objašnjava, kompanija će u danima štrajka nastojati da isporuči što je moguće više specijalnih pošiljki, a prioritet će dati medicinskim isporukama gde je to moguće.

Sindikat zaposlenih u komunikacijama (CVU), koji zastupa i radnike Rojal Mejla, traži povećanje plata koje približno odražava trenutnu stopu inflacije, odnosno do iznosa koji "pokriva trenutne troškove života".

Uprava Rojal Mejla je tokom tromesečnih pregovora ponudila povećanje "do 5,5 odsto", što su štrajkači odbili.

Stopa inflacije u Ujedinjenom Kraljevstvu dostigla je 40-godišnji maksimum od 10,1 posto i očekuje se da će premašiti 13 procenata kasnije ove godine, navodi BBC.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike