Poskupele i montažne kuće, ali ipak je moguće pazariti 40 kvadrata za oko 10.000 evra!

28.03.2022

15:05

0

Nekretnine su sve skuplje zbog ogromnog rasta cene građevinskog materijala, ali gradnja montažne kuće je i dalje najpovoljnije rešenje

Poskupele i montažne kuće, ali ipak je moguće pazariti 40 kvadrata za oko 10.000 evra!
Copyright Michal Jarmoluk/Pixabay

Sa nestašicama i poskupljenjem građevinskog materijala, skače i cena kvadrata montažnih kuća. Proleće je tu, još lepši dani su pred nama, te je sve više i onih koji razmišljaju o kupovini placa i gradnji kuće. Imajući u vidu brzinu, ali i troškove, mnogi se odlučuju za montažne kuće. Istina jeste da su, zbog skupljeg materijala, poskupele i one, ali je činjenica da se i dalje mogu naći za "pristojne" pare.

Naši sugrađani se ne odlučuju na taj potez tek tako, već zbog brojnih prednosti koje prate izgradnju montažnih kuća. Grade se izuzetno brzo, te gotove budu za oko dva meseca, a računica pokazuje da su znatno jeftinije od tradicionalnih kuća. Objekat od 40-ak kvadrata može da se dobije i za oko 10.000 evra.

Dva tipa gradnje

Apsolutno sve kompanije koje se bave ovom delatnošću u ponudi imaju dva tipa gradnje: siva gradnja i ključ u ruke, piše Blic.

Siva gradnja (koja ne uključuje postavljanje instalacija, i elektro i vodovoda i kanalizacije, kao ni postavljanje podnih obloga ni sanitarija) košta između 150 i 220 evra po kvadratu.

Ovom cenom obuhvaćeni su zidovi, tj. drvena kontrukcija kuće sa izolacijom i gipsanim pločama. Za ovu cenu dobija se i spoljašnja fasada kuće sa izolacijom, krečenje unutrašnjih zidova, krov, stolarija, kao i transport, istovar i montaža.

Tačna računica...

Uslov je da kupac prethodno napravi temelj i ploču na koju će se kuća i postaviti, a to za kuću od 40 kvadrata košta oko 1.000 evra. Računica tako pokazuje da je kuću od 40 kvadrata moguće kupiti već za 6.000 evra, ali treba znati da će bar još nekoliko hiljada koštati sve neophodne instalacije i temelj.

Ključ u ruke (gde dobijate završenu kuću) košta od 300 do 500 evra po kvadratu, a u zavisnosti od toga da li želite ili ne, izgradnju temelja. Za cenu od 500 evra po kvadratu praktično je moguće dobiti celu kuću sa svim instalacijama, kupatilom, podovima, terasom, kuhinjom, ali i temeljem na koji se postavlja. Tako je kuću od 40 kvadrata moguće kupiti i po ceni od 20.000 evra i da za te pare imate kompletno opremljen objekat. U 40 kvadrata možete smestiti kupatilo, kuhinju, sobu, terasu, a kuću je moguće izvesti i na sprat.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike