Čudo od paprike, jedna teška preko 300 grama: Domaćin Jovan ove godine ima rod za ponos (FOTO)

04.09.2023

10:04

0

Iznenađenje utoliko veće jer od ove sezone nisu očekivali mnogo, s obzirom da su prethodni period obeležili veoma loši vremenski uslovi

Čudo od paprike, jedna teška preko 300 grama: Domaćin Jovan ove godine ima rod za ponos (FOTO)
Copyright RINA

Porodica Novičić iz dragačevskog mesta Dragačica godinama se bavi proizvodnjom paprike, iako je berba tek krenula plodovi su odličnog kvaliteta i ove godine iznenadili su domaćine. 

- Godinama unazad supruga i ja se bavimo proizovdnjom paprike što za svoje potrebe, što za prodaju, ove godine smo se baš iznenadili kada smo videli težinu plodova. U jednoj paprici ima 320 grama, po nekom normalnom, da kažem standardnom proseku toliko budu teške tri paprike, ovo nam se nikada pre nije desilo, kaže za RINU domaćin Jovan Novičić.

 

On dodaje da je iznenađenje utoliko veće jer od ove sezone nisu očekivali mnogo, s obzirom da su prethodni period obeležili veoma loši vremenski uslovi.

-  Ova godina je bila prilično teška, ali izgleda da paprici u plasteniku ništa nije toliko smetalo s obzirom na ovo što imamo sada", dodao je Jovan.

Povrtari dragačevskog kraja nadaju se dobroj otkupnoj ceni paprike ove godine, kako bi se konačno isplatio njihov uloženi trud.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike