"Srbobranska brazda" najposećenija do sad: Promocija poljoprivrede kao prioritet Srbobrana i Vojvodine (FOTO)

03.09.2022

17:41

0

Autor: 24sedam

U takmičarskom delu gde su poljoprivrednici odmerili snage u umeću obrade zemlje učestvovalo je više od 200 takmičara

"Srbobranska brazda" najposećenija do sad: Promocija poljoprivrede kao prioritet Srbobrana i Vojvodine (FOTO)
Srbobranska brazda (7) - Copyright Privatna arhiva

Poljoprivredna manifestacija „Srbobranska brazda“, 23.po redu, održana je danas u Srbobranu, a posetilo ju  je više od hiljadu poljoprivrednika iz Vojvodine. 

U takmičarskom delu gde su poljoprivrednici odmerili snage u umeću obrade zemlje učestvovalo je više od 200 takmičara iz 10 različitih vojvođanskih opština.

- Srbobranska brazda je manifestacija od izuzetnog značaja za poljoprivredu, zbog čega je Sekretarijat za privredu i ove godine izdvojio za nju značajna sredstva, a podrška s naše strane nastaviće se i u buduće. Broj učesnika raste iz godinu u godinu, a predsednik opštine Srbobran i njegovi saradnici zaslužni su za to što ovakvim manifestacijama dokazuju da se poljoprivreda, kao najznačajnija grana privrede u Vojvodini, beskompromisno podržava,  rekao je sekretar za privredu Čedomir Božić.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački rekao je da je ovogodišnja Srbobranska brazda oborila sve rekorde, sa više od 200 traktora u defileu i sa više od 70 u takmičarskom delu. 

 

- Srbobran je poljoprivredna opština, sa 26.000 hektara obradive zemlje i sa više od 1.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. Dužni smo da osluškujemo njihove potrebe, a da su oni zadovoljni zajedničkom saradnjom potvrđuje njihovo prisustvo na ovoj značajnoj manifestaciji, rekao je Debeljački. 

Jedan od takmičara, Dragan Arizanović iz PD “Maglić” takmičio se pre 15 godina na ovoj manifestaciji, a danas kaže da je promocija poljoprivrede pun pogodak jer se ova grana privrede nalazila u zapećku.

- Učestvovao sam na takmičenju kad je bilo 24 sata oranje, 2003.godine, ovo danas je više revijalno takmičenje ali je svakako dobro, jer se takmičimo u otvaranju brazde, držanju dubine, zaoravanju prednje i zadnje brazde itd. To nije teško raditi sa lakim mašinama, ali ja to radim sa Džon Dirom serija 8 hiljada i 278 konja,  rekao je ovaj iskusni traktorista, dodavši da je neophodno u kontinuitetu raditi na promociji poljoprivrede da bi se i pozitivna slika mogla probiti do javnosti. 

Uz program za poljoprivrednike, organizovan je i program za najmlađu publiku, na manifestaciji su učestvovala i kulturno umetnička društva, a dodeljeni su i vredne novčane i robe nagrade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike