Dodeljene nagrade na Sajmu vina: Premijerka izrazila želju da ova manifestacija postane tradicionalna

03.09.2022

12:38

0

Žiri koji je ocenjivao vina bio je sastavljen od 25 međunarodnih vinskih sudija od kojih petoro ima titulu "master of vine"

Dodeljene nagrade na Sajmu vina: Premijerka izrazila želju da ova manifestacija postane tradicionalna
sajam vina (1) - Copyright Tanjug

Na Prvom međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" danas su dodeljene nagrade u devet kategorija, među kojima su dve za autohtone vrste grožđa.

Nagrade su dodeljene u kategorijama belih, crvenih, roze, penušavih, slatkih, oranž i pojačanih vina, a kada je reč o posebnim nagradama za autohtone sorte, dodeljene su za crvena i bela vina.

Tanjug
 

Žiri koji je ocenjivao vina bio je sastavljen od 25 međunarodnih vinskih sudija od kojih petoro ima titulu "master of vine".

Prisutnima se na Beogradskom sajmu obratila premijerka Srbije Ana Branabić koja je istakla da su svi koji su na bilo koji način učestvovali na ovom sajmu vina, pa i proizvođači rakije, pomogli da se učvrsti jedna briljantna politička ideja.

Tanjug
 

"Najbolja emocija koja se osetila među zemljama Zapadnog Balkana bila je ona koje se osetila u prethodna tri dana trajanja sajma", rekla je Brnabić i izrazila nadu da će sajam postati tradicionalan.

Navela je da je na sajmu učestvovalo oko 400 izlagača iz 22 zemlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike