Vučič na sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana": Vino se pije sve više, jer naše zemlje napreduju sve više (FOTO/VIDEO)

01.09.2022

16:35

0

Predsednik je pozdravio izlagače i poželeo im srećan rad, a potom otišao na ručak sa ostalim zvaničnicima iz zemalja članica "Otvorenog Balkana"

Vučič na sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana": Vino se pije sve više, jer naše zemlje napreduju sve više (FOTO/VIDEO)
Tan2022-9-1_144917143_4 - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska Sajma vina u Beogradu i razgovora sa proizvođačima, ocenio je da Srbija, Albanija i Severna Makedonija danas nastupaju sa odličnim vinima, ali i da se vino pije sve više jer, kako je rekao, i te zemlje napreduju sve više.

- Ponosan sam na činjenicu da smo svi ovde zajedno. Bio sam na svim evropskim sajmovima, i naš sajam je potpuno po standardu svetskih - rekao je on.

Na prvom sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana" predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa premijerima Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edijem Ramom, Dimitrom Kovačevskim i Dritanom Abazovićem, obišao je brojne izlagače.

Prilikom obilaska jednog od štandova Crne Gore ocenio je da su danas naše komšije došle sa fantastičnim vinom u Beograd, „na ponos Crne Gore“, a kod jednog od slovenačkih štandova probao je vino zeleni sovinjon, za koje je rekao da je čisto i sveže, „kao da piješ peteljku“.

Nazdravio je sa premijerom Dritanom Abazovićem, a kada je video da su lideri ostalih zemalja odustali od obilaska, rekao da je knjiga spala na dva slova.

- Moj brat Albanac i ja - kazao je Vučić.

 

Vučić je nastavio dalje, a usput su ga pozdravljali zadovoljni izlagači kako iz regiona, tako i iz Portugala, Čikaga i Brazila.

Jedan od predstavnika Brazila prišao je predsedniku Vučiću i poklonio mu dres.

Potom se zaustvio i pored izlagača iz Britanije gde su mu ponudili kaberne sovinjon koji su britanski stručnjaci predložili za kraljicu.

Vučić je sa predsednikom Saveza vinara i vinogradara Srbije Stevanom Rajtom, koji je jedan od organizatora sajma podelio utisak:

- Stevo mi smo napravili veći sajam nego što sam ja mislio, ovo je sve toliko lepo.

Predsednik je pozdravio izlagače i poželeo im srećan rad, a potom otišao na ručak sa ostalim zvanicnicima iz zemalja članica Otvorenog Balkana.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike