Veliko interesovanje za srpsko voće i povrće na sajmu u Berlinu

06.04.2022

13:48

0

Autor: 24sedam

Naši privrednici već prvog dana sajma imali su kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima, ističu u PKS

Veliko interesovanje za srpsko voće i povrće na sajmu u Berlinu
Fruit Logistica Berlin (1) - Copyright Promo/24sedam/Nina Mirković

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća "Fruit Logistica 2022", koji se održava u Berlinu od 5. do 7. aprila, predstavljeno je 13 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

Na Nacionalnom štandu Srbije je gužva, a naši privrednici već prvog dana sajma imali su kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima.

Razgovaralo se o novim izvoznim poslovima, a najviše interesenata je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Velike Britanije, Poljske i Holandije, saopštila je Privredna komora.

Nacionalni štand Srbije posetila je ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković koja je razgovarala sa izlagačima o plasmanu svežeg voća i povrća u inostranstvo, prednostima, ali i izazovima sa kojima se suočavaju u poslovanju.

Na sajmu u Berlinu do 7. aprila ponudu svežeg voća i povrća predstavljaju: Select Fruit, Hladnjače Brestovik, Borovnica klub, Fruct Company, Ćirić agro, Forma BM, Vija Product, Pollino Fruit, Berry 4U, Apple World, Agro Bel System, Delta agrar i Terra Optima.

Ovaj međunarodni sajam odlična je prilika za proizvođače iz Srbije da steknu nove kontakte, dogovore poslove i povećaju izvozni učinak. "Fruit Logistica" je jedan od najvećih svetskih sajmova proizvođača svežeg voća i povrća koji se svake godine održava u Berlinu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike