Sinonim za boemski život Beograda više od jednog veka: U utorak u Skadarliji manifestacija "Skadarlijska boemija"

20.10.2023

15:15

0

Ove godine, nagradu "Skadarlijski boem" poneće Svetislav Pešić

Sinonim za boemski život Beograda više od jednog veka: U utorak u Skadarliji manifestacija "Skadarlijska boemija"
Skadarlija - Copyright Profimedia

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom pozivaju građane da dođu u utorak, 25. oktobra, na "Skadarlijsku boemiju", svojevrsnu proslavu autentičnog duha čuvene beogradske Skadarlije, koja je više od jednog veka sinonim za boemski život naše prestonice.

Doajeni naše narodne muzike Danka Stojićević i Čeda Marković pozdraviće goste izvođenjem čuvenih pesama, a zatim će nastupiti Nikola Zekić, mladi solista grupe "Legende". U programu učestvuje Vjera Mujović, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, a među gostima je i poznati glumac Nebojša Dugalić.

- Udruženje ljubitelja Skadarlije koje okuplja umetnike, pevače, slikare, pesnike, glumce, kafane i njihove radnike, druge delatnosti Skadarlije, kao i sve one koji žele da rade na čuvanju tradicije ove ulice, trudi se da čuva boemski duh Skadarlije - rekla je Vjera Mujović, koja je i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije.

Svake godine, Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije dodeljuju nagradu "Skadarlijski boem" koju su do sada, prethodnih godina, dobili glumac Petar Božović, kompozitor Rade Radivojević i glumica Ljiljana Stjepanović.

Ove godine, nagradu "Skadarlijski boem" poneće Svetislav Pešić, proslavljeni košarkaški trener koji je postigao izvanredne uspehe sa našim košarkašima, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike