"Pre će da prime životinje nego decu": Majka troje mališana traži stan u Beogradu, ali stanodavci ni da čuju

20.10.2023

08:57

0

Autor: M. Vu.

Stanodavci odbijaju da prime porodice sa decom, izražavajući zabrinutost zbog problema sa plaćanjem kirije

"Pre će da prime životinje nego decu": Majka troje mališana traži stan u Beogradu, ali stanodavci ni da čuju
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U poslednje vreme, i pored sniženja cena stanova za iznajmljivanje, porodice sa decom suočavaju se sa ozbiljnom diskriminacijom na tržištu nekretnina. Jedan od primera je slučaj porodice sa troje dece koja je naišla na odbijanje stanodavaca samo zbog broja članova u domaćinstvu.

Ova porodica aktivno je kontaktirala brojne oglase za stanove, ali bezuspešno. Stanodavci odbijaju da prime porodice sa decom, izražavajući zabrinutost da bi u slučaju problema sa plaćanjem kirije bili u nemogućnosti da ih izbace iz stana.

- Dragi narode šta se ovo dešava sa stanovima. Ne mogu da nađem stan čim čuju da imam troje dece. Imam rok 17 dana da se iselim iz stana, jer se vlasnici razvode i jedan od njih se vraća u stan - navela je jedna žena u objavi na društvenim mrežama u grupi "Izdavanje stanova Beograd".

Ogorčena majka ističe: "Moja deca nisu aždaje, ne jedu zidove i nameštaj! Šta se ovo dešava sa ljudima? Potreban mi je manji stan na lokaciji Zemun Polje - Zemun. Ja sam zaposlena za stalno i imam solidnu platu, redovno izmirujem obaveze."

Printscreen/Fejsbuk
 

 

Građani koji su se oglasili u komentarima ukazuju na to da se problem može rešiti ugovorom, ali da stanodavci često odbijaju da ga potpišu. Osim toga, primećuje se da su neki spremni da prime kućne ljubimce, ali ne i decu, što izaziva zabrinutost.

- Pre će da prime životinje nego decu. Kakav smo narod postali? - napisala je jedna korisnica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike