"Najgori govor u istoriji"! Demokrate u SAD u panici posle Bajdenovog učešća u debati: Razmatraju da ga zamene drugim kandidatom

28.06.2024

10:26

0

Čak je i CNN koji je tradicionalno okrenut demokratama, preneo ovu vest

"Najgori govor u istoriji"! Demokrate u SAD u panici posle Bajdenovog učešća u debati: Razmatraju da ga zamene drugim kandidatom
Copyright Tanjug/ AP Photo/Gerald Herbert

Predstavnici Demokratske partije SAD razmatraju mogućnost smene Džozefa Bajdena nakon neuspešne predizborne debate, piše američki portal "Politiko".

- Demokrate su toliko uspaničene zbog neuspešnog govora predsednika Džozefa Bajdena u debati da neki od njih aktivno raspravljaju o onome što je nekada bilo nezamislivo - o njegovoj smeni - navodi se u članku.

Stratezi bliski trojici potencijalnih kandidata iz Demokratske partije izjavili su da su tokom debate primili brojne SMS poruke.

Jedan od njih je rekao da je dobio zahtev da predloži svog kandidata kao alternativu Bajdenu, ali ime tog kandidata nije navedeno.

Savetnik drugog kandidata naglasio je da je dobio nekoliko poruka od ključnih sponzora o "katastrofi".

"Politiko" takođe prenosi izjavu jednog od velikih donatora Bajdena, koji je rekao da je vreme da predsednik okonča svoju kampanju. Donator, čije ime nije navedeno, nazvao je Bajdenov govor "najgorim u istoriji" i rekao da je bio "toliko loš da niko neće obratiti pažnju na Trampove laži".

Tanjug/ AP Photo/John Bazemore
 

U poruci donatora se ističe da Bajden mora da se povuče iz predizborne trke, bez ikakve sumnje.

Kongres Demokratske partije, na kom će Bajden biti nominovan za predsednika, održaće se u avgustu. Teoretski, politička grupa može promeniti kurs i predložiti drugog kandidata. Američki novinar Simor Herš je govorio o mogućnosti smene Bajdena ukoliko izgubi prve debate od Trampa.

Prva debata Bajdena i Donalda Trampa održana je protekle noći. Televizija SNN, pozivajući se na izvore, objavila je da je Demokratsku partiju zahvatila panika nakon Bajdenovog govora.

Predsednički izbori u Americi biće održani 5. novembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike