O potezu Brižit Makron priča ceo svet! Osramotila se pred kraljicom, evo šta je uradila (FOTO/VIDEO)

06.06.2024

19:46

0

Kraljica Kamila i prva dama Francuske Brižit Makron, obe obučene u belo, takođe su položile vence, ali je došlo do neočekivanog obrta

O potezu Brižit Makron priča ceo svet! Osramotila se pred kraljicom, evo šta je uradila (FOTO/VIDEO)
Brižit Makron i kraljica Kamila - Copyright Tanjug/Chris Jackson, Pool Photo via AP

Emanuel i Brižit Makron dočekali su kralja Čarlsa i kraljicu Kamilu na zvaničnoj ceremoniji povodom 80. godišnjice iskrcavanja u Normandiji , koja je, međutim, bila puna iznenađenja.

Nakon govora kralja Čarlsa – čak je govorio i na francuskom – i Emanuela Makrona, dvojica muškaraca položili su vence u čast palim na memorijal britanske Normandije.

Sa svoje strane, kraljica Kamila i prva dama Francuske Brižit Makron, obe obučene u belo, takođe su položile vence, ali je došlo do neočekivanog obrta.

 

 

Kamila je prva položila venac, a za njom i Brižit Makron, koja se malo "mučila" da ga drži u mestu. Nakon što su se udaljili sa scene, Brižit Makron je htela da dodirne kraljičinu ruku, ali po pravilima to nije dozvoljeno, pa je Kamila odmah delovala napeto i nije želela da uzvrati na taj gest. 

Brižit je konačno pustila kraljičinu ruku i njih dve su stale jedna pored druge ispred spomenika.

Tanjug/Chris Jackson, Pool Photo via AP
 

Napominje se da je kontakt sa članovima kraljevske porodice osetljivo pitanje. Kada se sretne sa članom kraljevske porodice, uobičajeno je da se ne nastavi više od rukovanja.

Makronovo kašnjenje

Ranije se, međutim, desio još jedan nepredviđeni događaj, kada su predsednik Francuske i njegova supruga kasnili - 20 minuta - u dolasku na događaj, ostavljajući kralja i kraljicu da čekaju.

Tanjug/Chris Jackson, Pool Photo via AP
 

Članovi engleske kraljevske porodice već su zauzeli svoja mesta na događaju kada je šef francuske države konačno stigao na događaj povodom obeležavanja 80. godišnjice u memorijal britanske Normandije u Ver-sur-Mer-u.

Tanjug/Chris Jackson, Pool Photo via AP
 

 

Kralj Čarls i kraljica Kamila nisu komentarisali ovakvo ponašanje Makrona, ali su francuski mediji primetili šta se dogodilo i posebno pomenuli stvar.

Tanjug/Chris Jackson, Pool Photo via AP
 

Televizijska novinska agencija Cnews je napisala: „Dok su engleski kralj i kraljica već sedeli, Emanuel Makron i njegova supruga stigli su dvadeset minuta zakašnjenja na francusko-britansku ceremoniju, šokirajući Engleze.

Jelisejska palata, međutim, nije komentarisala ni odlaganje ovog para ni pokušaj Brižit Makron da drži kraljicu za ruku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike