Šta se dešava sa Kejt? Bakingemska palata objavila zvanično saopštenje, javnost zabrinuta

18.05.2024

12:12

0

Objavljen je spisak javnih angažovanja, sa kog je princeza od Velsa ponovo izostala

Šta se dešava sa Kejt? Bakingemska palata objavila zvanično saopštenje, javnost zabrinuta
Britanska kraljevska porodica - Copyright Profimedia

Britanski kralj Čarls III, kraljica Kamila i princ Vilijam učestvovaće u događajima u Normandiji kojima će se u junu obeležiti 80. godišnjica savezničkog iskrcavanja na Dan D, objavila je u petak Bakingemska palata.

Čarls i Kamila biće 6. juna na ceremoniji ministarstva obrane i britanskih kraljevskih legija u Veru na moru na britanskom spomen-području, dok će Vilijam prisustvovati kanadskim komemorativnim svečanostima u Centru Juno u Kurselu na moru istog dana.

Nakon toga princ Vilijam će učestvovati na međunarodnoj komemorativnoj svečanosti na plaži Omaha, gde će se okupiti 25 državnih čelnika i veterana iz celog sveta.

Princeza od Velsa Kejt, Vilijamova supruga, neće putovati u Francusku.

Dan pre, 5. juna, Čarls, Kamila i Vilijam prisustvovaće britanskoj nacionalnoj komemoraciji u Portsmutu.

Ostali članovi kraljevske porodice takođe će obeležiti godišnjicu Dana D tokom tih datuma, ali nije precizirano na koji način, niti da li će se Kejt Midlton ide pojaviti.

Profimedia
Princeza od Velsa Katerin

Ova objava usledila nakon što se britanski kralj vratio javnim dužnostima posle nekoliko nedelja odsustva zbog hemioterapija na koje je išao radi lečenja raka.

Saopštenje je uznemirilo obožavaoce britanske kraljevske porodice koji se pitaju zbog čega Kejt i dalje odsustvuje sa javnih dešavanja kada je rečeno da će se vratiti njima posle Uskrsa.

Neki korisnici društvenih mreža otišli su toliko daleko da su počeli da teoretišu da se njeno stanje dodatno pogoršalo otkad je krenula na lečenje od kancera, što je obelodanila na nesvakidašnji način, objavivši snimak u kom je pričala o svom zdravstvenom stanju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike