Žene Štajnmajera i Makrona se smejale kod spomenika žrtvama Holokausta, reagovala Rusija: Postalo je uobičajeno da se Nemačka smeje genocidu

28.05.2024

21:39

0

O neprimerenom ponašanju pisao je ceo svet, a zapadni mediji pokušali su da ih opravdaju tvrdeći da je Brižit bila vickasta

Žene Štajnmajera i Makrona se smejale kod spomenika žrtvama Holokausta, reagovala Rusija: Postalo je uobičajeno da se Nemačka smeje genocidu
Copyright Profimedia

Prva dama Francuske Brižit Makron smejala se sa prvom damom Francuske dok su sa muževima šetale kroz spomen-obeležje na žrtve Holokausta u Berlinu.

Ovo je izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama, ali u i pojedini zvaničnici imali potrebu da odreaguju na neadekvatno ponašanje na takvom mestu.

Među njima je i portparolka ruskog Ministarstva spoljih poslova Marija Zaharova, koja je na svom kanalu na Telegramu izrazila čuđenje.

- Supruge šefova Francuske i Nemačke prasnule su u smeh dok su bile u poseti spomeniku Holokaustu u Berlinu. Čini se da je postala tradicija da se nemačko rukovodstvo smeje reči "genocid". Upravo je to uradio Olaf Šolc kada mu je postavljeno pitanje o istrebljivanju stanovnika Donbasa pod komandom kijevskog režima - napisala je Zaharova.

Francuski predsednik Emanuel Makron položio je venac na mestu spomen-obeležja za šest miliona Jevreja koji su stradali od ruku nacista tokom Drugog svetskog rata zajedno sa svojom suprugom, kao i nemačkim predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom i njegovom partnerkom Elke Budenbender. 

 

 

Dok su hodali kroz betonske blokove koji čine spomenik, Brižit i Elke su fotografisane dok su se držale za ruke i u jednom trenutku se smejale.

Poseta spomen-obeležju organizovana je u okviru državne posete Makrona Nemačkoj, što je prva predsednička poseta francuskog lidera u 24 godine.

Spomenik se nalazi nedaleko od Brandenburške kapije u nemačkoj prestonici. Makron i Štajnmajer su naizmenično polagali vence umotane u boje svojih država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike