Ruski ambasador u SAD alarmirao svet: Na ivici smo sukoba NATO-a i Rusije

05.03.2024

20:23

0

Posebno je upozorio na podršku zapadnih vojnih instruktora ukrajinskoj vojsci, koja je, prema njegovim rečima, samo pojačala tenzije

Ruski ambasador u SAD alarmirao svet: Na ivici smo sukoba NATO-a i Rusije
Anatolij Antonov - Copyright AP Photo/Ivan Sekretarev, File

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izrazio je zabrinutost pričajući pred novinarima da je pretnja direktnog oružanog sukoba između Rusije i NATO-a na istoku Evrope veoma moguća.

- Zapravo se suočavamo sa opasnošću od direktnog sukoba između oružanih snaga Rusije i Severnoatlantske alijanse u istočnoj Evropi. Donedavno je bilo nemoguće da zamislimo da se američki nemački tenkovi kreću po državi koja se graniči sa RUsijom - kazao je ruski diplomata.

On je posebno upozorio na podršku zapadnih vojnih instruktora ukrajinskoj vojsci, što je, prema njegovim rečima, dovelo do eskalacije tenzija, rekavši i da su intruktori pomagali ukrajinskim trupama da dejstvuju "izuzetno skupim oruđima poput PVO sistema Patriot".

- Sada se diskutuje o učešću vojnika iz zemalja članica NATO-a u borbenim dejstvima. To ne može da se sprovede bez odobrenja Vašingtona - istakao je ruski ambasador.

On je naglasio i da je glavna briga poljoprivrednika Amerike, Evrope i Rusije želja za normalnim životom, bez straha za svoju budućnost.

- Ipak, jasterbovi u Americi, koji guraju planetu ka trećem svetskom ratu, ravnosušni su prema njihovim željama - zaključio je Antonov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike