Rusija razmatra hitne teme sa talibanima!

02.04.2024

15:11

0

Talibani su se vratili na vlast u Avganistanu 2021. godine, nakon povlačenja snaga međunarodne koalicije, predvođene SAD-om

Rusija razmatra hitne teme sa talibanima!
Copyright Profimedia

Rusija ima važne i hitne teme o kojima bi trebalo da razgovara sa talibanima, trenutno vladajućom silom u Avganistanu, i radi na uklanjanju talibana sa svoje liste zabranjenih terorističkih organizacija, izjavio je danas portparol Kremlja, Dmitrij Peskov

Peskov je novinarima saopštio da Rusija mora rešiti hitna pitanja, što zahteva dijalog, zbog čega je neophodno uspostaviti komunikaciju sa talibanima koji su na vlasti u Avganistanu, prenela je agencija RIA Novosti. 

Peskov nije detaljno objasnio o kojim se hitnim pitanjima radi. U Rusiji se 22. marta dogodio najsmrtonosniji napad u poslednjih 20 godina, kada su u terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moskvi ubijene 144 osobe. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, odnosno njen ogranak ISIS-K. 

Profimedia
Dmitri Peskov

 

Rusija tvrdi da su za napad odgovorne SAD, Velika Britanija i Ukrajina, dok su SAD i Ukrajina odbacile te optužbe. Talibani su se vratili na vlast u Avganistanu 2021. godine, nakon povlačenja snaga međunarodne koalicije, predvođene SAD-om. Do sada su talibani ostali na listi organizacija koje Rusija smatra terorističkim.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike