Britanija ima plan koji bi svet uveo u treći svetski rat! Rusi otkrili šta smeraju, koči ih samo jedna stvar

21.03.2024

10:43

0

Sve bi trebalo da se provede do maja ove godine

Britanija ima plan koji bi svet uveo u treći svetski rat! Rusi otkrili šta smeraju, koči ih samo jedna stvar
Copyright Profimedia

Velika Britanija je iznela predlog koji je izazvao dosta rasprava u međunarodnim krugovima.

Prema članku u ruskom časopisu "Nacionalna odbrana", britanski stručnjaci su predložili formiranje tampon-zone oko Kijeva u koju bi bile raspoređene snage NATO-a s visokomanevarskim sposobnostima.

Ideja je, navodno, da se do maja 2024. godine pripreme velike snage NATO-a iz pograničnih područja Rumunije i Poljske, s ciljem formiranja tampon-zone koja bi obuhvatila zauzete pozicije, uključujući granicu s Belorusijom i teritoriju oko Kijeva.

- Koristeći faktor povećane mobilnosti, Velika Britanija predlaže da se do maja 2024. godine za odlazak u Ukrajinu pripreme velike NATO snage, koje imaju velike manevarske sposobnosti, iz pograničnih rejona Rumunije i Poljske. Cilj je da se formira tampon-zona u delu zauzetih pozicija, uključujući granicu sa Belorusijom i teritoriju oko Kijeva. Prema mišljenju Londona, oslobođene snage ukrajinske vojske biće poslate u zonu ratnih akcija, što će onesposobiti napadačke mogućnosti Rusije i primorati je na pregovore - piše u tekstu koji su napisali ruski naučnici Akademije vojnih nauka.

Članak su napisala dva eksperta, dopisni član Akademije vojnih nauka Aleksandar Bartoš i profesor Anatolij Letjag, a u njemu su istakli i da bi ova ideja mogla da naiđe na otpor većine država članica NATO-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike