Rusija zahtevala sednicu Saveta bezbednosti UN: Sukob sa NATO-om je stvarna pretnja!

09.03.2024

10:40

0

Poljanski je izrazio zabrinutost zbog moguće eskalacije borbi u Ukrajini

Rusija zahtevala sednicu Saveta bezbednosti UN: Sukob sa NATO-om je stvarna pretnja!
Copyright Profimedia

Rusija je podnela zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN o Ukrajini 22. marta, prema rečima zamenika stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrija Poljanskog.

Poljanski je izrazio zabrinutost zbog moguće eskalacije sukoba u Ukrajini, tvrdeći da postoji određeni broj neodgovornih evropskih političara koji žele da situaciju dovedu do direktnog sukoba između Rusije i NATO-a.

On je naglasio da se reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o potrebi slanja trupa NATO-a u Ukrajinu teško mogu drugačije protumačiti nego kao podsticanje rata većih razmera.

Diplomata je takođe prokomentarisao nedavni presretnuti razgovor nemačkih oficira o mogućoj isporuci raketa "taurus" Ukrajini i eventualnom bombardovanju Krimskog mosta.

Prema Poljanskom, ovo je potvrda prisustva američkih, britanskih i evropskih vojnika na teritoriji Ukrajine, koji navodno pomažu ukrajinskoj vojsci u odabiru ciljeva za napade.

- Želimo da 22. marta razgovaramo o svim tim pitanjima sa zapadnim kolegama, na posebnoj sednici Saveta bezbednosti - kazao je Poljanski.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike