Tramp odveo Orbana na večeru i koncert, on mu poručio: Vratite se, predsedniče, i vratite mir (VIDEO)

09.03.2024

09:57

0

Njih dvojica su, kako je saopšteno, razgovarali o različitim temama koje su bitne za Mađarsku i Sjedinjene Američke Države

Tramp odveo Orbana na večeru i koncert, on mu poručio: Vratite se, predsedniče, i vratite mir (VIDEO)
Donald Tramp i Viktor Orban - Copyright AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Premijer Mađarske Viktor Orban i bivši američki predsednik, kao i potencijalni kandidat republikanaca na ovogodišnjim predsedničkim izborima, Donald Tramp, sastali su se u petak u Floridi, na Trampovom imanju Mar-a-Lago. Ovo je bio njihov treći susret do sada.

Mađarska delegacija, na čelu sa Viktorom Orbanom, stigla je u Trampovu rezidenciju u petak popodne po lokalnom vremenu.

Nakon dolaska, održani su razgovori koji su trajali sat vremena, u kojima su učestvovali Donald Tramp, njegovi saradnici i Orban.

 

 

Posle sastanka Orban je izrazio uverenje da je svetu potrebno vođstvo koje se zasniva na poštovanju i sposobnosti da se stvori mir. Istakao je Trampa kao primer takvog lidera i izrazio zadovoljstvo zbog posete.

- On je takva osoba! Vratite se i donesite nam mir, gospodine predsedniče! - napisao je Orban na Iksu pored zajedničke fotografije s Trampom.

 

 

Iz štaba Trampove kampanje kasnije je saopšteno da su njih dvojica razgovarali o različitim temama koje su bitne za Mađarsku i Sjedinjene Američke Države. Ovo uključuje i pitanje jakih i sigurnih granica, što je važno za očuvanje suvereniteta svake nacije, prema navodima AP-a.

Nakon razgovora održana je zajednička večera i koncert.

 

 

Ranije ovog meseca Orban je izjavio da se nada povratku Trampa u Belu kuću, verujući da bi to doprinelo postizanju primirja u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike