Ništa nije slutilo na smrt, imao dobar tretman: Poslednji snimak Alekseja Navaljnog kruži mrežama, čak se i našalio na svoj račun (VIDEO)

16.02.2024

14:08

0

Pre nešto više od mesec dana javio se iz zatvora, čime je pokazao da je dobio sve neophodno u zatvoru, negiravši tako zapadne navode o lošem ophođenju prema njemu

Ništa nije slutilo na smrt, imao dobar tretman: Poslednji snimak Alekseja Navaljnog kruži mrežama, čak se i našalio na svoj račun (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je jutros u zatvoru smeštenom unutar Arktičkog kruga, u kom je poslednji put i viđen.

On se tog 10. januara javio u video-pozivu nakon što je prebačen u kaznenu koloniju IK-3, poznatu kao "Polarni vuk", u gradu Harpu na severu Rusije, udaljenom oko 1.900 kilometara od Moskve.

Kolonija "Polarni vuk" je poznata po surovim uslovima i uglavnom je rezervisana za zatvorenike osuđene za ozbiljna krivična dela.

Navaljni je u video-pozivu delovao optimistično, šaleći se na račun udaljenosti od Moskve i snega koji je prekrivao zatvor. Put do novog mesta boravka trajao je celih 20 dana, kako je saopštio preko svojih advokata na Tviteru, ali je naglasio da se dobro oseća i da je stigao na odredište.

- Put do novog zatvora bio je prilično naporan i trajao je 20 dana. Svakako ne brinite za mene, dobro sam. Laknulo mi je što sam konačno stigao - istakao je on.

 

 

Uprkos teškim vremenskim uslovima u zatvorskoj koloniji, Navaljni je izrazio zahvalnost što sada ima adekvatnu odeću za hladnoću i šalio se na račun svog izgleda, uporedivši se sa Deda Mrazom.

- Imam kaput od ovčije kože, ušanku (krznenu kapu), a uskoro dobijam i valenke (tradicionalna zimska obuća u Rusiji) - istakao je on, čime je sam pokazao da se čak i prema opozicionim liderima u Rusiji ophode kao prema ostalim zatvorenicima.

 

 

Tada je saopšteno i da je advokat posetio Navaljnog i da je otkrio da se zatvoreni političar dobro oseća.

"Polarni vuk" je jedan od najstrožih zatvora u Rusiji, a temperature u tom regionu su ekstremno niske i mogu da dostignu i do minus 28 stepeni Celzijusovih, ali je, prema njegovim rečima, opozicionar imao sve neophodno za ove vremenske uslove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike