Otvorena istraga povodom smrti Alekseja Navaljnog! Zaharova: Forenzičkih rezultata nema, ali su zaključci Zapada spremni

16.02.2024

13:16

0

Iznenadna smrt opozicionara napravila je buru među neprijateljima Rusije

Otvorena istraga povodom smrti Alekseja Navaljnog! Zaharova: Forenzičkih rezultata nema, ali su zaključci Zapada spremni
Copyright AP Photo/Pavel Golovkin

Ruski istražni komitet saopštio je da je otvorio istragu povodom smrti Alekseja Navaljnog u zatvoru.

- Istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije organizovalo je procesnu proveru smrti A. A. Navaljnog u popravnoj koloniji broj 3 - navodi se u saopštenju.

- U skladu sa zakonom utvrđenom procedurom, sprovodi se skup istražnih i operativnih mera u cilju utvrđivanja svih okolnosti incidenta - dodaje se.

Ruski istražni komitet postupa po naređenjima Kremlja.

Za sada nije saopšten tačan uzrok smrti zatvorenog opozicionog lidera, a zatvorska služba saopštila je da je pokušana reanimacija nakon što je Navaljnom iznenada pozlilo posle šetnje.

 

 

Povodom njegove smrti oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je na Telegramu napisala da je Zapad već počeo sa optužbama, iako forenzički razultati još nisu stigli.

- Momentalna reakcija lidera NATO-a na smrt Navaljnog u vidu direktnih optužbi protiv Rusije je poražavajuća. Forenzičkih rezulatata još nema, ali su zaključci Zapada već spremni - istakla je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike