Rusi nadiru u Avdejevku, grad će uskoro pasti! Ukrajina priznala: Situacija je napeta

08.02.2024

16:55

0

Grad Avdejevka je pretrpeo ogromnu štetu, a trenutno u njemu živi samo 941 stanovnika od nekadašnje 32.000

Rusi nadiru u Avdejevku, grad će uskoro pasti! Ukrajina priznala: Situacija je napeta
Copyright Printscreen Google Maps

Veliki broj ruskih trupa nadire u grad Avdejevku u istočnoj Ukrajini iz svih smerova, dok situacija postaje sve teža za ukrajinsku vojsku koja brani grad, izjavio je gradonačelnik.

Ruske snage započele su u oktobru operaciju na istočnom bojištu u industrijskoj regiji Donbasa, pokušavajući da preseku linije i okruže ukrajinske snage stacionirane u Avdejevki.

- Protivnik vrši pritisak sa svih strana, dolazi u velikom broju - kazao je gradonačelnik Avdejevke, Vitalij Barabaš prilikom pojavljivanja na televiziji, opisujući situaciju kao "veoma tešku i napetu".

 

 

Grad Avdejevka je pretrpeo ogromnu štetu, a trenutno u njemu živi samo 941 stanovnika od nekadašnje 32.000, izjavio je Barabaš.

Pad Avdejevke bio bi velika pobeda Rusije nakon teških borbi, dok ukrajinska vojska u dnevnom izveštaju navodi da uspešno odoleva napadima ruskih snaga.

 

 

Međutim, ukrajinske kopnene snage su saopštile da je situacija na istoku zemlje napeta.

- Neprijatelj pokušava da probije našu obranu u području Časiv Jar (u regiji Donjecka), dok male grupe napadaju naglo i lokalno pod zaštitom bespilotnih letelica i topova - navodi se na zvaničnom nalogu na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike