Patrušev optužio Ukrajinu za pokušaj destabilizacije Rusije: Neonacistički režim gađa civilne objekte u Rusiji zbog neuspeha na bojnom polju

06.02.2024

17:40

0

Napade na ruske civile označio je kao terorističke činove

Patrušev optužio Ukrajinu za pokušaj destabilizacije Rusije: Neonacistički režim gađa civilne objekte u Rusiji zbog neuspeha na bojnom polju
Nikolaj Patrušev - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izneo je informacije o pokušajima destabilizacije Rusije koje sprovodi Kijev.

On je tvrdio da, suočen sa neuspesima na vojnom planu i smanjenjem podrške od zapadnih saveznika, "kijevski neonacistički režim" preduzima terorističke akcije na ruskom tlu.

- Kijevski neonacistički režim, zbog neuspeha na bojnom polju i smanjenja pomoći koju dobija od zapadnih pokrovitelja, pokušava da terorističkim napadima na teritoriji Rusije destabilizuje društveno-političku situaciju. Nemilosrdno i namerno gađa isključivo civilne objekte, kao što je bio slučaj prilikom napada na stambena naselja i mesta masovnog okupljanja ljudi u Belgorodu, Donjecku, Lisičansku i drugim ruskim gradovima - kazao je Patrušev na sastanku povodom nacionalne bezbednosti održanom u Kurganu u Uralskom federalnom okrugu.

On je istakao i da se Rusija odlučno bori protiv svih terorističkih pretnji, kao i da će ciljevi specijalne vojne operacije biti ostvareni, bez obzira na pokušaje kijevskog režima da zastraši rusko stanovništvo granatiranjem ruske teritorije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike