Zaharova zapretila Zelenskom: Teroristički akti ukrajinskog režima biće kažnjeni, niko od zločinaca neće moći da pobegne

07.02.2024

14:34

0

Pobrojala je i napade koje je Kijev izvršio na teritoriju Rusije u poslednjih nekoliko dana

Zaharova zapretila Zelenskom: Teroristički akti ukrajinskog režima biće kažnjeni, niko od zločinaca neće moći da pobegne
Marija Zaharova - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova obrušila se na svom Telegram kanalu na režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekavši da on nastavlja da čini "nehumane terorističke akte koristeći zapadno oružje".

- U poslednje vreme sve više pribegava izvođenju varvarskih napada na ruske gradove za vikende i praznike. Banderine mete su isključivo civilni objekti - pijace, prodavnice, apoteke, medicinske i socijalne ustanove. Računica je očigledna - napasti gomilu ljudi kako bi među njima bilo što više žrtava. To je zadatak terorista - da uplaše i seju paniku. To je upravo logika terorista - napisala je Zaharova.

U nastavku objave pobrojala je napade koje je Kijev izvršio na teritoriju Rusije u poslednjih nekoliko dana.

- U subotu, 3. februara, ukrajinske oružane snage raketirale su civilnu infrastrukturu Lisičanska. Udar je izveden upotrebom američkog HIMARS MLRS na dvospratnu zgradu u kojoj se nalazila pekara "Adriatica". Usled napada zgrada se srušila. Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije od 5. februara, poginulo je 28 civila. Među njima su i trudnica i njeno dete.

- Oružane snage Ukrajine su 4. februara granatirale teritoriju DNR 99 puta, ispalivši 334 različite vrste municije. Četiri osobe su povređene.

- Ruske protivvazdušne snage su u noći 5. februara zaustavile pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvedu teroristički napad bespilotnom letelicom na oblast Brjanska. U Belgorodskoj, Volgogradskoj i Rostovskoj oblasti oboreno je sedam dronova.

- Svi ovi zločini se zaustavljaju i veleže radi temeljne i brze istrage ruskih agencija za sprovođenje zakona. Niko od ukrajinskih zločinaca neće moći da izbegne kaznu. Oni će biti identifikovani i najstrože kažnjeni - zaključila je Zaharova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike