Bajden ponovo napravio lapsus, još jednom "pričao sa pokojnikom": Pomešao Helmuta Kola i Angelu Merkel

08.02.2024

10:13

0

Ovo je već drugi put u poslednjih nekoliko dana da Bajden ima razgovore sa preminulima

Bajden ponovo napravio lapsus, još jednom "pričao sa pokojnikom": Pomešao Helmuta Kola i Angelu Merkel
Copyright AP Photo/Stephanie Scarbrough

Američki predsednik Džozef Bajden pomenuo je dva puta pokojnog nemačkog kancelara Helmuta Kola umesto bivše kancelarke Angele Merkel prepričavajući razgovor iz 2021.

Ovo nije bio prvi put ove nedelje da se Bajden prisetio razgovora s evropskim liderima koji su preminuli.

Lapsus je napravio na donatorskom događaju u Njujorku dok je opisivao razgovore s evropskim liderima na sastanku G7 u Velikoj Britaniji 2021. godine.

Bajden je rekao da ga je u dva navrata Helmut Kola, koji je preminuo 2017, pitao kako bi reagovao kada bi pročitao vest o ljudima koji su upali u britanski parlament i ubili poslanike kako bi zaustavili izbor premijera.

- Pojavio sam se, seo sam i rekao: „Amerika se vratila", a Makron me je pogledao i rekao: „Na koliko dugo? Na koliko dugo? Nije šala" -  prisetio se Bajden, a ond aj epomenuo pokojnog nemačkog kancelara.

- Helmut Kol je rekao: „Džo, šta bi ti pomislio da sutra podigneš slušalicu i uzmeš novine i saznaš u London tajmsu, na naslovnoj strani, da je 1.000 ljudi upalo u parlament, razvalilo vrata Donjeg doma i ubilo 2 poslanika pokušavajući da zaustavi izbor premijera? - dodao je on.

Tom sastanku u Velikoj Britaniji prisustvovala je Angela Merkel.

Ovo nije izolovan slučaj - nedavno je Bajden takođe pomešao imena europskih zvaničnika. Tako je u nedelju pomešao bivšeg francuskog predsednika Fransou Miterana s trenutnim francuskim liderom Emanuelom Makronom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike