Medvedev fasciniran rasulom u SAD: Počelo je od Pentagona, a onda je Bajden pomešao Makrona i Miterana, svet je zaista u opasnosti

06.02.2024

16:47

0

Nekadašnbji predsednik Rusije iznenađen je onim što se dešava u Americi

Medvedev fasciniran rasulom u SAD: Počelo je od Pentagona, a onda je Bajden pomešao Makrona i Miterana, svet je zaista u opasnosti
Dmitrij Medvedev - Copyright Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev osvrnuo se na nedavni skandal u Sjedinjenim Američkim Državama kada se čak četiri dana nije znalo da je minstar odbrane SAD Lojd Ostin u bolnici.

O tome nije obavešten čak ni američki lider Džozef Bajden, iako je zdravstveno stanje ministra odbrane bezbednosno pitanje zemlje jer je on jedan od ljudi koji zna nuklearne kodove, navodi Medvedev.

- Pre nekoliko nedelja, svet je skoro uživo posmatrao briljantnu operaciju obaveštajnih službi u Sjedinjenim Državama. Operacija je počela u samom Pentagonu, a zatim je nastavljena u bolnici. Američki ministar odbrane, neočekivano za sve, uključujući i svog ostarelog šefa, nestao je sa mape. Malo je verovatno da bi to uopšte primetio da se javnost nije zapitala "gde je naš komandant?" - napisao je Medvedev na Telegramu.

 

 

- Glavni kofer sa šiframa "Minutemena" i "Tomahavka" - gde je bio? U operacionoj sali sa ministrom ili sam negde na putu... Čini se da su sada, kad se oporavio, nuklearni kodovi ponovo u dobrim rukama (ili ne?). Sve je pod kontrolom, sve je po pravilima i doktrinama. Sve što su rekli u Beloj kući jeste da je to problem. Zašto nas nisu pozvali... Svet je samo malo uplašen: šta su radili sa koferom dok je vlasnik bio bolestan? U čijim je rukama bio? Ko je naučio šifre za lansiranje američkih projektila? Činilo se da odgovora nema - dodao je on.

Medvedeva je posebno zabavio i novi Bajdenov gaf, prilikom kog je američki predsednik pomešao Francusku i Nemačku i Emanuela Makrona sa njegovim pokojnim prethodnikom Fransoom Miteranom, pa je i lapus lidera SAD povezao sa ovim incidentom.

- Ali danas se odgovor iznenada pojavio. I to kakav! Dakle, o tome se radi! Bajden je dobio zlokobni signal iz zagrobnog života. Glavni vlasnik kodova, ispostavilo se, direktno komunicira sa pokojnim francuskim predsednikom Miteranom (koji je i sam bio nosilac kofera). O ovom razgovoru govorio je i sam predsednik SAD. Svet je zaista u opasnosti... - zaključio je Medvedev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike