I Izraelci ismevaju Bajdena: Ministrov sin napisao da ima Alchajmerovu bolest, otac ga naterao da obriše objavu

06.02.2024

19:46

0

Ben-Gvir se izvinio zbog ponašanja svog naslednika, iako bi radije video Trampa na mestu lidera SAD

I Izraelci ismevaju Bajdena: Ministrov sin napisao da ima Alchajmerovu bolest, otac ga naterao da obriše objavu
Copyright Profimedia

Izraelski ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben-Gvir izvinio se nakon što je njegov sin sugerisao da američki predsednik Džo Bajden ima Alchajmerovu bolest.

U obrisanom postu na Iksu Šuvael Ben-Gvir je rekao: „U ovim teškim vremenima važno je podići svest o Alchajmerovoj bolesti, degenerativnoj bolesti mozga koja je najčešći uzrok kognitivnog opadanja i demencije u starosti, ozbiljna bolest koja utiče na funkciju i sposobnost čoveka. #DžoBajden“.

Tim povodom u utorak se oglasio Šuvaelov otac Itamar, koji se izvinio zbog reči svog sina.

- Šuvael, moj sin, moj najdraži od svih, večeras je napravio ozbiljnu grešku u tvitu koji ja duboko ne odobravam. SAD su naš veliki prijatelj, a predsednik Bajden je prijatelj Izraela - napisao je on.

- Čak i da se ne slažem sa njegovim ponašanjem, nema mesta, ne daj Bože, omalovažavajućem stilu. Poštovanje humanosti je A i B, ja tako vaspitavam svoju decu. Izvinjavam se zbog reči mog sina - dodao je.

 

 

Ben-Gvir, lider krajnje desničarske stranke Jevrejska moć, i ranije je kritikovao SAD i Bajdena. U nedelju je sugerisao za Volstirt žurnal da bi Donald Tramp bio bolji za Izrael od Bajdena.

- Umesto da nam pruži punu podršku, Bajden je zauzet davanjem humanitarne pomoći i goriva, koje ide Hamasu - rekao je on.

- Da je Tramp na vlasti, ponašanje SAD bilo bi potpuno drugačije - istakao je Ben-Gvir.

Bjedn je poslednje vreme ponovo bio tema podsmeha zbog novog gafa koji je napravio kad je pomešao aktuelnog i pokojnog predsednika Francuske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike