Najavljeni protesti poljoprivrednika i u Italiji: Predstavnik farmera - "Sigurno će biti neprijatnosti"

02.02.2024

15:39

0

Narednih dana biće objavljeni tačni datumi protesta, nakon čega će se demonstracije održati u Rimu

Najavljeni protesti poljoprivrednika i u Italiji: Predstavnik farmera - "Sigurno će biti neprijatnosti"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Protesti farmera nezadovoljnih zbog politike Evropske unije i nacionalnih vlada prema poljoprivrednom sektoru biće održani sledeće nedelje i, a narednih dana farmeri će se u traktorima okupiti oko Rima.

- Blokada neće biti, ali će sigurno biti neprijatnosti. Očekujemo da se pridruže hiljade ljudi iz cele Italije. Vlada nas ne sluša, a sindikati više ne predstavljaju radnike - rekao je predstavnik farmera Danilo Kalvani za Ansu.

On je dodao da će narednih dana objaviti tačne datume protesta, nakon čega će se demonstracije bez vozila održati u Rimu.

Podsetimo, i Sindikat poljskih poljoprivrednika "Solidarnost" planira generalni štrajk koji počinje sledećeg petka, uz blokadu graničnih prelaza između Poljske i Ukrajine.

Ovim će se poljski poljoprivrednici pridružiti svojim evropskim kolegama koji nedeljama protestuju protiv uticaja klimatske politike EU na njihov sektor i uvoza jeftinih ukrajinskih proizvoda kao vid pomoći ratnim naporima te zemlje.

Žalbe farmera širom Evrope uključuju evropska zelena pravila, poreze, rastuće troškove i nepravednu konkurenciju sa stranih tržišta, piše Rojters.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike