Ana (20) poručila tiramisu i preminula! Pozlilo joj je posle druge kašike, osoblje restorana nije imalo adekvatnu obuku

16.01.2024

17:30

0

Autor: M. Vu.

Ana je bila alergična na mlečne proizvode, a tragični incident se desio kada je naručila tiramisu označeno kao veganski proizvod

Ana (20) poručila tiramisu i preminula! Pozlilo joj je posle druge kašike, osoblje restorana nije imalo adekvatnu obuku
Tiramisu "došao" glave mlade Ane - Copyright Preentscreen/Iks

Tragična smrt mlade Ane Belisario potresla je njenu porodicu, prijatelje, ostavljajući ih u tuzi i neverici. Ana (20) preminula je 5. februara prošle godine u bolnici San Rafaele u Italiji, nakon što je pretrpela anafilaktički šok tokom večere sa svojim dečkom u restoranu brze hrane u Milanu, 26. januara.

Ana je bila alergična na mlečne proizvode, a tragični incident se desio kada je naručila tiramisu označeno kao veganski proizvod. Nažalost, desert koji joj je poslužen u sebi je imao mleko, izazivajući ozbiljnu alergijsku reakciju koja je dovela do njene smrti.

U cilju utvrđivanja odgovornosti za ovu tragičnu grešku, pokrenuta je istraga.

Preliminarni rezultati ukazuju na to da su dve žene koje vode poslastičarnicu i koje su bile odgovorne za snabdevanje restorana desertima, greškom pomešale fakturu veganskih slatkiša sa desertima koji sadrže mleko. Ove žene trenutno su pod istragom zbog ubistva iz nehata.

Italijanski dnevnik Korijere dela sera izveštava da je ova nesrećna greška imala fatalne posledice po mladu ženu. Porodica Ane Belisario traži pravdu za njenu smrt i nada se da će istraga dovesti do odgovornosti onih koji su doprineli ovoj tragičnoj situaciji.

 

 

 

Osoblje nije imalo odgovarajuću obuku

U izveštaju istrage se navodi da kompanija nije sprečila mešanje dve proizvodne linije u laboratorijskoj poslastičarnici, koja je u to vreme snabdevala 63 italijanska restorana veganskim proizvodom tiramisu. U rekonstrukciji koju su u ponedeljak, skoro godinu dana nakon Anine smrti, uradili tužioci Tiziana Siciliano i Luca Gaglio, istražni sudija Fiameta Modica navodi da nije poštovano razdvajanje sastojaka i da osoblje nije dobilo odgovarajuću obuku, osim četvoročasovni kurs.

Kada je naručila tiramisu, Belisario je proverila etiketu, ali je takođe zatražila dodatne informacije zbog njene teške alergije, a zatim je počela da jede pošto se uverila da proizvod ne sadrži fatalni sastojak, navodi se u izveštaju. Pozlilo joj je posle druge kašike, a onda je otrčala u kupatilo da povrati.

 

 

Uzela je i lekove za astmu i kortizon, koje je uvek nosila sa sobom, ali je nedugo zatim izgubila svest i kasnije umrla u bolnici. Ana, koja je studirala modni dizajn, redovno je odlazila u restoran. Bila je alergična na jaja, a od malena je patila od jake alergije na mleko.

Tragovi mlečnih proteina identifikovani su i u drugim čašama za tiramisu iste marke, piše Dejli mejl. Povrh toga, tragovi jaja pronađeni su u majonezu navodno veganskog sendviča koji je Ana služila kao glavno jelo u restoranu. Proizvod pod nazivom tiramisu povuklo je sa tržišta italijansko Ministarstvo zdravlja zbog rizika od prisustva alergena, jer sadrži mlečne proteine koji nisu navedeni na etiketi.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike