Haos u Nemačkoj! Poljoprivrednici traktorima krenuli na Šolca, pokušali da se probiju u fabriku koju je otvarao! (VIDEO/FOTO)

11.01.2024

13:16

0

Intervenisala policija, blokiran ulaz u objekat

Haos u Nemačkoj! Poljoprivrednici traktorima krenuli na Šolca, pokušali da se probiju u fabriku koju je otvarao! (VIDEO/FOTO)
Protesti u Nemačkoj - Copyright Profimedia

Nemački kancelar Olaf Šolc danas svečano otvara fabriku vozova "Dojče bana" (Nemačke železnice - DB) u Kotbusu, zbog čega su u tom mestu pojačane mere bezbednosti usred aktuelnog protesta poljoprivrednika.

Tokom posete, Šolc je obilazio fabriku, a obezbeđenje je bilo pojačano jer je grupa poljoprivrednika, nezadovoljna merama vlade, krenula ka fabrici na svojim traktorima.

Kako bi izrazili nezadovoljstvo, poljoprivrednici su pravili buku trubljenjem ispred fabrike.

 

 

Policija je intervenisala, sprovodeći ih pored fabrike, ali je zatim blokirala glavni ulaz kako bi ih sprečila da se probiju.

Protesti poljoprivrednika, koji su nezadovoljni zbog odluke vlade da im ukine subvencije, traju već četiri dana, tokom kojih su oni blokirali brojne puteve svojim traktorima, stvarajući haos u saobraćaju.

Tužilaštvo ih je podržalo uz nalog da omoguće prolaz samo hitnim službama, a pridružili su im se i radnici iz ugostiteljstva i stočari, da bi i železnice u sredu zvanično stupile u štrajk, tražeći ispunjenje sopstvenih uslova.

Bez obzira na to, vlada je saopštila da ne odustaje od svoje politike, ponudivši postepeno smanjenje subvencija kao rešenje, što poljoprivrednici odbijaju, ističući da je to za njih samo "odložena smrt".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike