Vozač opisao kako je dovodio devojke Epstajnu za svega 200 dolara i otkrio mnoge druge gnusne detalje

06.01.2024

11:23

0

Autor: N.P.

Dokumenti su objavljeni u okviru tužbe koju je nekadašnja žrtva Virdžinija Džufri 2015. podnela protiv Gislejn Maksvel

Vozač opisao kako je dovodio devojke Epstajnu za svega 200 dolara i otkrio mnoge druge gnusne detalje
Džefri Epstajn i Sara Kelen koja je pružala masaže na njegovom imanju - Copyright Profimedia

U novoobjavljenim spisima, povezanim sa Džefrijem Epstajnom, navodi se i svedok koji je opisao kako je ljudima iz pedofilove okoline sugerisano da vrbuju devojke i dovode ih njemu.

Svedočenje je navedeno među 1.300 stranica dokaza koji su objavljeni u petak, a može se saznati i kako je Epstajn vrbovao devojke, uključujući mnoge maloletnice, i potom ih podvodio bogatim klijentima.

Podsetimo, dokumenti su objavljeni u okviru tužbe koju je nekadašnja žrtva Virdžinija Džufri 2015. podnela protiv Gislejn Maksvel, dugogodišnje Epstajnove "madam" zbog zlostavljanja.

Toni Figeroa, nekadašnji dečko Virdžinije Džufri, svedočio je da su Epstajn i Maksvelova plaćali 200 dolara za svaku devojku koja bi došla u vilu. Prema njegovim rečima, on je, kada je imao 19 godina, bio plaćen da traži i dovozi tinejdžerke u Epstajnovu kuću gde je često viđao mlade devojke.

Profimedia
Virdžinija Džufri je 2015. pokrenula tužbu protiv Gislejn Maksvel

One bi ćaskale sa Maksvelovom oko 15 minuta u Epstajnovoj kuhinji, a onda bi se uputile na sprat gde bi pružale "masaže". Figeroa je kazao da je pretpostavio da su devojke dovođene kako bi pružale Epstajnu seksualne usluge.

Na pitanje da li je ijedna od njih bila profesionalna maserka, Figeroa je odgovorio. "Ne".

Figeroa je istakao da je nalazio devojke u svojoj srednjoj školi. Nije ih pitao za godine, ali je pretpostavio da su imale između 16 i 19 godina.

Istakao je da je znao da su izopačeni finansijer i njegova devojka i saradnica Maksvel imali trojke sa devojkama.

- Davao mi je po 200 dolara za svaku devojku koju dovedem, bilo da su radile nešto za njega ili ne - poručio je, a navodno, Epstajn bi ga zvao telefonom i "poručivao" još tinejdžerki.

- Raspitivao bi se da li znam još devojaka koje bi bile zainetresovane da rade za njega - rekao je.

U to vreme se zabavljao sa Virdžinijom Džufri.

- Svaki put kada bi me zvali, ili su pitali gde je Virdžinija ili bi tražili da dovedem neke devojke - rekao je Figeroa i istakao da se time bavio oko šest meseci.

Profimedia
Britanski princ Endru, Virdžinija Džufri i Gislejn Maksvel

- Njih troje bi radili neke stvari zajedno. išli bi po klubovima i upoznavali devojke i gledali kako da ih dovedu Džefriju. Virdžinija bi mi govorila kako su ona, Maksvelova i Džefri bili intimni zajedno nekoliko puta i koristili su seksualne igračke - dodao je.

Na pitanje kako se osećao povodom toga, odgovorio je: "Očigledno ne veoma srećno".

Maksvelova je tokom svojih svedočenja negirala da se tako nešto događalo, a čak je zamolila advokata da definiše seksualne igračke rekavši da ne zna dovoljno o njima.

U kasnijoj pritužbi, advokati Virdžinije Džufri su se žalili da se "Maksvelova pravi glupa" i da ne želi da odgovori na osnovna i očigledna pitanja.

Šta se zna o listi Epstajnovih saradnika

  • Dokumenti, objavljeni u sredu 10. januara, sadrže 170 imena saradnika Džefrija Epstajna, ali i drugih ljudi povezanih sa njim. Pominju se i pevač Majkl Džekson, mađioničar Dejvid Koperfild, naučnik Stiven Hoking, nekadašnji izraelski premijer Ehud Barak i bivši predsednik SAD Bil Klinton za koga je navodno rečeno da "voli mlade devojke"
  • Osramoćeni britanski princ Endru, Epstajnov prijatelj, imenovan je u dokumentima, a prethodno ga je Virdžinija Džufri tužila da je imao odnose sa njom kada je bila maloletna
  • Samo neka od 170 imena su otkrivena, dok su druga i dalje zatamnjena u dokumentima
  • Epstajn je devojke podvodio kako bi mogao da ucenjuje svoje klijente 

Svedočenje detektiva

U prethodnoj rundi dokumenata, pažnju je privuklo saslušanje detektiva iz Palm Biča, Džozefa Rekareja, koji je opisao kako je izgledalo regrutovanje devojaka u organizaciji Epstajna i Maksvelove.

Profimedia
Džefri Epstajn

Devojke su vrbovali kako bi "obavljale masaže i radile u Epstajnovom domu". Rekarej je bio vodeći detektiv na prethodnom slučaju koji se vodio protiv pedofila sredinom dvehiljaditih godina.

Na pitanje advokata sa koliko devojaka je razgovarao, detektiv je odgovorio oko 30.

- A na kraju tih masaža, ukoliko bi devojka dovela drugarice, bila bi plaćena za regrutovanje novih devojaka? - upitao je advokat.

- Tako je - kazao je Rekarej.

U jednom delu advokat je upitao: "Da li ste utvrdili da je "masaža" zapravo bila šifra za nešto drugo?"

- Kada su išli na masaže, to je bilo iz seksualnih razloga - glasio je odgovor.

Još jedna žrtva, čije ime nije otkriveno, rekla je u davanju iskaza 2016. da je, kada je imala 15 ili 16 godina, bila plaćena da masira Epstajna iako nije imala iskustva u tome. Kako je navela, mislila je da to ne uključuje nikakvu seksualnu aktivnost.

Međutim, pogrešila je.

- Bila sam tamo i onda mi se odjednom dogodila jedna užasna stvar. Nije trebalo da bude seksualno, ali bilo je - rekla je.

Na njegov zahtev, dovela je još nekoliko srednjoškolki u njegov dom, a bila je plaćena i kada ništa nije radila.

Podsetimo, Maksvelova je 2021. osuđena na 20 godina robije zbog trgovine ljudima, a Epstajn se još 2008. izjasnio krivim za podsticanje maloletničke prostitucije, a 2019. se ubio u njujorškom zatvoru dok je čekao suđenje za seks trafiking.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike