Slučaj Epstajn: Princ Endru je imao svakodnevne masaže i nedeljama bi boravio u njegovoj vili

06.01.2024

10:22

0

Autor: N.P.

Treća runda dokumenata o predatoru Džefriju Epstajnu

Slučaj Epstajn: Princ Endru je imao svakodnevne masaže i nedeljama bi boravio u njegovoj vili
Princ Endru, Virdžinja Džufri i Gilejn Maksvel - Copyright Profimedia

Britanski princ Endru je imao običaj da nedeljama boravi u vili pedofila Džefrija Epstajna na Floridi, piše u trećoj rundi objavljenih dokumenata o ovom seksualnom predatoru.

Huan Alesi, koji je rukovodio Epstajnovim imanjem u Palm Biču, svedočio je da je vojvoda od Jorka boravio u gostinskoj sobi i da je dobijao svakodnevne masaže.

Svedočenje je navedeno među 1.300 stranica dokaza koji su objavljeni u petak, a može se saznati i kako je Epstajn vrbovao devojke, uključujući mnoge maloletnice, i potom ih podvodio bogatim klijentima.

Podsetimo, dokumenti su objavljeni u okviru tužbe koju je nekadašnja žrtva Virdžinija Džufri 2015. podnela protiv Gislejn Maksvel, dugogodišnje Epstajnove "madam" zbog zlostavljanja.

Alesi je 2009. istražiteljima rekao da su princ Endru i njegova bivša žena Sara Ferguson bili prijatelji sa Epstajnom i Maksvelovom.

Vojvotkinja od Jorka nije optužena za bia šta, a princ je negirao sve tvrdnje.

Profimedia
Princ Endru sa bratom, britanskim kraljem Čarlsom

Alesi je dodao da je vojvotkinja jednom nakratko posetila vilu, ali da je princ Endru boravio tamo i po nekoliko nedelja.

- Ne sećam se da li je imao više masaža dnevno, ali mislim da su to bile samo masaže - dodao je.

U sudskim dokumentima stoji da je jedna žrtva, označena kao Džejn Do 3 - ali se smatra da je to Virdžinija Džufri - navela da je bila primorana da ima seksualne odnose sa princem kada je imala 17 godina, i to u londonskom stanu Gislejn Maksvel, ali i u Njujorku i Epstajnovom privatnom ostrvu na Karibima. Navodno, jednom je organizovana čitava orgija sa maloletnicama. Te optužbe nisu nove, a Endru je negirao da je učestvovao u nedoličnim radnjama.

Vojvoda od Jorka je u intervjuu za BBC iz 2019. rekao da se ne seća da je uopšte upoznao Džufri, ali je 2022. ipak sklopio nagodbu sa njom, doduše bez priznanja krivice.

Alesi je dodao da je u vili viđao i Donalda Trampa koji u blizini poseduje golf klub. Jednom prilikom su večerali u kuhinji, ali Aesi tvrdi da Tramp nikada nije imao masaže dok je posećivao Epstajnovo imanje.

Profimedia
Bil Klinton je uslikan tokom jednog druženja sa Epstajnom

Alesi je kazao da je upoznao još jednog bivšeg predsednika, Bila Klintona, i to u EPstajnovom avionu.

Devojke dovođene na masažu

U novoobajvljenim spisima se navodi i svedok koji je opisao kako je ljudima iz Epstajnove okoline sugerisano da vrbuju devojke i dovode ih njemu.

Toni Figeroa, nekadašnji dečko Virdžinije Džufri, svedočio je da su Epstajn i Maksvelova plaćali 200 dolara za svaku devojku koja bi došla u vilu. Prema njegovim rečima, on je, kada je imao 19 godina, bio plaćen da traži i dovozi tinejdžerke u Epstajnovu kuću gde je često viđao mlade devojke.

One bi ćaskale sa Maksvelovom oko 15 minuta u Epstajnovoj kuhinji, a onda bi se uputile na sprat gde bi pružale "masaže". Figeroa je kazao da je pretpostavio da su devojke dovođene kako bi pružale Epstajnu seksualne usluge.

Profimedia
Virdžinija Džufri tvrdi da je imala 17 godina kada je primorana da ima seks sa princem Endruom

Na pitanje da li je ijedna od njih bila profesionalna maserka, Figeroa je odgovorio. "Ne".

Figeroa je istakao da je nalazio devojke u svojoj srednjoj školi. Nije ih pitao za godine, ali je pretpostavio da su imale između 16 i 19 godina.

Podsetimo, Maksvelova je 2021. osuđena na 20 godina robije zbog trgovine ljudima, a Epstajn se još 2008. izjasnio krivim za podsticanje maloletničke prostitucije, a 2019. se ubio u njujorškom zatvoru dok je čekao suđenje za seks trafiking.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike