Gde se nalazi zloglasno Epstajnovo ostrvo: Na njemu je bio i čudan zlatni hram (VIDEO)

05.01.2024

13:46

0

Autor: N.P.

Epstajn je ostrvce kupio 1998. za osam miliona dolara

Gde se nalazi zloglasno Epstajnovo ostrvo: Na njemu je bio i čudan zlatni hram (VIDEO)
Džefri Epstajn snimljen u kući na svom ostrvu Litl Sent Džejms - Copyright Profimedia

Zlodela Džefrija Epstajna su ponovo dospela u žižu javnosti jer su objavljena sudska dokumenta koja otkrivaju desetine imena povezanih sa ovim pedofilom i milijarderom.

Pominju se žrtve njegovog pedofilskog lanca, poslovni saradnici i brojni svetski preduzetnici i političari.

Epstajn je maloletnice podvodio brojnim moćnicima, a to bi se često događalo u njegovim kućama na Menhetnu, Palm Biču ili na Floridi, kao i na privatnom ostrvu Litl Sent Džejms, nadomak Sent Tomasa.

Profimedia
Ostrvo Litl Sent Džejms se nalazi u Karipskom moru

Gde je Epstajnovo ostrvo?

Litl Sent Džejms, nalazi se oko tri kilometara daleko od obale Sent Tomasa, koje pripada Devičanskim ostrvima u Karipskom moru. Na njemu se nalazilo nekoliko vila, bazen, helipad, pa i jedan hram. Do lokacije se dolazilo brodom koji je nosio inicijale "LSJ", a onda bi se devojke dovozile i helikopterima.

Iako je Epstajn davao donacije vladinim zvaničnicima i školama Devičanskih ostrva, govorilo se da nije imao dobru reputaciju u tom kraju.

Smatralo se da nije "ispravan" član zajednice, a i znalo se da je registrovani seksualni prestupnik.

Epstajn je ostrvce kupio 1998. za osam miliona dolara.

Šta se sve događalo na ostrvu?

Milioner je upravo na Litl Sent Džejmsu održavao razvratne zabave na kojima su on i njegovi bogati gosti, pripadnici američke elite, iskorišćavali maloletne seksualne robinje. Neke od njih imale su samo 14 godina.

Epstajn je ostrvo koristio kako bi sakrio svoje kriminalne aktivnosti.

Bivši zaposleni rekao je da je viđao modele "Viktorija sikreta", a da je među elitnim gostima bio i milijarder Les Veksner, koji je prodao Epstajnu njegovu luksuznu vilu na Menhetnu devedesetih godina.

Kad bi Epstajn bio na ostrvu, tvrdi ovaj zaposleni, devojke bi se sunčale gole ili u toplesu uz bazen, a Epstajn bi šetao u ležernom izdanju, u japankama i kratkim pantalonicama. Posećivao je ostrvo čak dva do tri puta mesečno, po tri-četiri dana. Ipak, ovaj zaposleni misli kako su devojke imale više od 18 godina.

Profimedia
Jedna od soba na ostrvu Litl Sent Džejms

Međutim, bivši kontrolor leta na aerodromu na ovom privatnom ostrvu tvrdio je drugačije.

- U više navrata video sam kako Epstajn izlazi iz helikoptera, stoji ispred mog tornja i ukrcava u privatni avion decu - devojčice. Jedan događaj mi se posebno urezao u sećanje jer su devojčice bile tako mlade. Nisu imale više od 16 godina - ispričao je.

Drugi bivši zaposleni se nisu oglašavali jer su, kako tvrde, potpisali ugovore o tajnosti.

Jedna od žrtava, Virdžinija Džufri, svedočila je pred sudom da je učestvovala u orgiji s Epstajnom i njegovim gostima. Rekla je i da je tamo videla bivšeg predsednika Bila Klintona, ali da nije spavao s njom niti ga je videla da je imao seksualne odnose sa nekom devojkom.

Epstajn je kupio i veće susedno ostrvo, Grejt Sent Džejms, za 18 miliona dolara, 2016, sedam godina nakon što je izašao iz zatvora na uslovnu slobodu.

Haljine u svim veličinama

Jedan od insajdera je rekao da je Epstajn ostavljao razne potrepštine devojkama u njihovim sobama, uključujući gelove za sunčanje, a ormari su bili puni haljina u različitim veličinama.

Imao je i privatnog kuvara koji mu je spremao svaki obrok, a navodno je Epstajn gledao pornografiju na TV dok je vežbao na kućnom biciklu.

Zlatni hram

Na pomenutom pedofilskom ostrvu nalazi se i neobičan "hram", s plavim i belim prugama na zidovima, zlatnom kupolom i dva zlatna kipa pored vrata. Izgrađen je između 2009. i 2013, a možda najjezivije od svega jeste to što su vrata dizajnirana tako da sprečavaju izlazak iz hrama, a ne ulazak.

Neobična građevina je poslužila kao dodatno gorivo za teorije zavere o okultnim orgijama. Mnogi lokalci su bili uvereni da je Epstajn skrivao maloletne seksualne robinje u podrumu ispod hrama i u drugim podzemnim prostorijama na ostrvu.

- Svi su ga zvali "pedofilsko ostrvo". To je naš mračni kutak - rekao je stanovnik Devičanskih ostrva i skiper za čarter-brodove Kevin Gudrič.

Youtube/Varied Perspective Technologies, LLC
Na Epstajnovom ostrvu se nalazio i svojevrsni zlatni hram

Dok je bio živ, vlasti nisu mogle da pristupe ostrvu jer se radilo o privatnom posedu.

- Zapamtite, on je posedovao celo ostrvo. Tako da neka devojka nije mogla tek tako da pobegne, istrči na ulicu i ode do najbliže policijske stanice - izjavila je glavna tužiteljka Devičanskih ostrva Deniz Džordž.

Prema jednoj tužbi, 15-godišnja žrtva je pokušala da otpliva i tako pobegne jer je pet meseci bila zatočena na ostrvu.

Žrtva koja je pričala sa CBS njuzom, pod uslovom anonimnosti, rekla je da ju je Epstajn doveo na ostrvo i da ju je silovao u njegovoj kancelariji.

Profimedia
Džefri Epstajn

- Zarobio me je u njegovoj spavaćoj sobi, a pištolj je bio prikačen za krevet. Jedini način da se pobegne sa ostrva bio je helikopter ili brod - navela je.

Forbs je u maju saopštio da je milijarder Stiven Dekof kupio Litl Sent Džejms i susedni Grejt Sent Džejms za 60 miliona dolara.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike