Manekenka se ubila nakon što je posetila Epstajnovo ostrvo: Ko je Ruslana, koja je na kraju završila u opasnom kultu?

05.01.2024

15:58

0

Autor: N.P.

Koršunova je bila svetski poznat supermodel

Manekenka se ubila nakon što je posetila Epstajnovo ostrvo: Ko je Ruslana, koja je na kraju završila u opasnom kultu?
Ruslana Koršunova (20) je bila svetski poznata manekenka - Copyright Profimedia

Kazahstansko-ruska manekenka Ruslana Koršunova takođe se pominje u sudskim dokumentima, povezanim sa pedofilom Džefrijem Epstajnom, a kada je imala samo 18 godina boravila je na njegovom ostrvu.

Dve godine kasnije, 2008, ubila se skokom iz svog stana na Volstritu. 

U međuvremenu, otkriveno je da je u junu 2006. putovala na ostrvo Litl Sent Džejms Epstajnovom privatnom letelicom "boing 727", koji je nazivan i "Lolita ekspres".

Inače, u vreme smrti je navodno bila članica jednog kulta.

Koršunova je bila svetski poznat supermodel i svojevremeno zaštitno lice parfema "Nina Riči".

Nije poznato šta joj se na ostrvu tačno dogodilo, ali se vrlo dobro zna da je Epstajn dovodio mlade devojke, čak i maloletnice, kako bi ih podvodio svetskim moćnicima i seksualno eksploatisao.

Profimedia
Džefri Epstajn je ostrvo Litl Sent Džejms koristio za kriminalne aktivnosti

Podsetimo, iako je Epstajn bio registrovani seksualni prestupnik, o njegovoj pedofilskoj mreži je počelo naširoko da se piše kada je jedna od žrtava, Virdžinija Džufri, odlučila da izađe iz anonimnosti i podnese tužbu protiv njegove dugogodišnje saradnice Gislejn Maksvel

Maksvelova je 2021. osuđena na 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima, a Epstajn se u avgustu 2019. ubio u u njujorškom zatvoru čekajući suđenje. Iako je objavljen veliki broj imena povezanih sa Epstajnom, mnoga se i dalje drže u tajnosti, a do sada niko nije optužen za zlostavljanje devojaka.

Ko je bila Ruslana Koršunova?

Mlada manekenka rođena je u Kazahstanu. Roditelji su joj ruskog porekla, a napustili su zemlju nakon pada SSSR-a. Lovci na talente videli su njenu fotografiju u jednom časopisu i to je bio početak njenog luksuznog i glamuroznog života.

Imala je horde obožavalaca, a često je bila u vezi i sa bogatim muškarcima koji su je stalno napuštali. Nije jasno kako je upoznala Epstajna, ali poznato je da je Maksvel regrutovala mlade žene.

Epstajn je devojkama obećavao pomoć oko dobijanja vize ukoliko pristanu da rade sa njim. Vizni status ove mlade manekenke rođene u Kazahstanu nije poznat.

Sredinom 2000-ih, Koršunova je živela na Menhetnu, a 7. juna 2006. ukrcala se u avion sa Epstajnom. Sa njima je bio i njegov telohranitelj Igor Zinovjev i kuvar Lens Kalovej. Tu su bile i druge dve žene, Stefani Tidvel i Epstajnova dugogodišnja pomoćnica Sara Kelen, koja je 2022. godine označena kao „učesnik u zločinačkoj zaveri“.

Koršunova je debitovala tokom Nedelje mode u Njujorku 2005, noseći kreacije Marka Džejkobsa. Takođe se pojavila i u kampanjama za Kenzo, Klarins, Veru Vang, Donu Karan i Kristijana Diora. Krasila je i naslovne strane časopisa poput ruskog "Voga" i francuskog "Ela".

U godinama „druženja“ sa Epstajnom, doživela je vrhunac u karijeri. Našla se na naslovnoj strani "Njujork tajmsa".

Međutim, dve godine nakon odlaska na zloglasno ostrvo, Koršunova je izvršila samoubistvo.

"Ruža sveta"

U knjizi akademika Petra Pomeranceva iz 2014. godine, „Ništa nije istina i sve je moguće: nadrealno srce nove Rusije“, detaljno je opisana odluka Koršunove da se pridruži ekstremnoj „grupi za pomoć“ u Rusiji, koju su mnogi nazvali kultom. 

Odvedena je u pomenutu grupu nakon što je njena manekenska karijera doživela krah.

Zaljubila se u oligarha koga je Pomerancev nazvao „Aleksandar“, ali ju je na kraju ostavio. Vrativši se u Njujork iz Moskve, u poslednjim mesecima svog života, zaljubila se u ruskog dilera luksuznih automobila, ali i on ju je napustio.

Tada je prišla kultu za koji se pričalo da koristi „dehumanizovane“ tretmane na svojim sledbenicima. Međutim, nedugo nakon što se upisala na jedan od njihovih kurseva, koji je navodno koštao više od 300 dolara, Koršunova je pronađena mrtva na ulici.

 

"Ruža sveta" (Roza mira) je organizacija sa sedištem u Moskvi koja je nastala na osnovu rdova ruskog mistika Danila Andrejeva. On je želeo da ujedini koncepte većih svetskih religija, ali je verovao i u reinkarnaciju i karmu. Pomerancev je pisao da je grupa ponižavala članove, kriveći ih za njihove probleme. Jednoj žrtvi silovanja je rečeno da je sama kriva za to što joj se dogodilo. Čak im je poručeno da je bolje da umru ukoliko ne mogu da se promene, preneo je Dejli mejl.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike