Bil Klinton upao u redakciju čuvenog magazina i pretio da ne pišu o Epstajnu?

05.01.2024

09:48

0

Autor: N.P.

Mnogi moćnici su bili povezani sa pedofilom Džefrijem Epstajnom

Bil Klinton upao u redakciju čuvenog magazina i pretio da ne pišu o Epstajnu?
Bil Klinton se više puta sastajao sa Džefrijem Epstajnom - Copyright Profimedia

Nekadašnji predsednik SAD, Bil Klinton, navodno je jednom prilikom upao u redakciju magazina "Veniti fer" i zahtevao da ne objavljuju priče o "njegovom dobrom prijatelju" Džefriju Epstajnu, optuženom za podvođenje devojaka, stoji u novoobjavljenim sudskim dokumentima o ovom slučaju.

To je navela Virdžinija Džufri u mejlu iz 2011. godine tokom prepiske sa novinarkom Dejli mejla Šeron Čurčer.

Podsetimo, Džufrijeva je bila jedna od Epstajnovih žrtava, a pre nekoliko godina je javno istupila i iznela optužbe protiv britanskog princa Endrua, nakon čega je i započela svoju pravnu bitku.

Ona je tvrdila da ju je princ tukao i uznemiravao kada je imala 17 godina, a svi pokušaji advokata da se slučaj odbaci su propali.

U međuvremenu, sud je obelodanio brojne dokumente koji prate ovaj slučaj.

Profimedia
Džefri Epstajn je bio ozloglašeni pedofil, povezan sa mnogim moćnicima

U razgovoru sa novinarkom Čurčer, Džufri je navela da je Klinton „ušao u prostorije Veniti fera i zapretio im da ne pišu članke o trgovini seksom o njegovom dobrom prijatelju Džefriju Epstajnu“.

Tadašnji urednik "Veniti fera", Grejdon Karter, rekao je za britanski "Telegraf" da se "to nije dogodilo".

Sam Epstajn je, međutim, navodno sprečio „Veniti fer“ da objavi izveštaj novinarke Viki Vord koja je intervjuisala sestre Mariju i Eni Farmer o njihovom zlostavljanju. Vord je u svom podkastu iz 2022. rekla da joj je Epstajn pretio, rekavši joj: "Ovde imam izveštaje o tebi, tvom mužu – imam sve što su mi poslali ljudi koji žele da budu od pomoći".

Vord insistira na tome da je Grejdon Кarter, tadašnji urednik "Veniti fera“, 2003. godine uklonio njene osuđujuće optužbe o Epstajnu. 

Кarter je navodno rekao da izveštavanje nije u skladu sa njihovim pravnim standardima, a odluku su doneli samo njegovi urednici.

Klinton (77) je dugo isticao da su njegove veze sa Epstajnom bile na profesionalnoj osnovi, kako bi se pomoglo radu Кlintonove fondacije. Napomenuo je 2019. da je tokom četiri putovanja Epstajnovim privatnim avionom, 2002. i 2003. godine, uvek bio u pratnji osoblja i agenata Tajne službe.

Profimedia
Virdžinija Džufri je imala samo 17 godina kada je bila deo Epstajnovog pedofilskog lanca

Bivši predsednik je rekao da nije ništa znao "o užasnim zločinima Džefrija Epstajna".

Podsetimo, brojni sudski dokumenti koji identifikuju osobe povezane sa ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom objavljeni su u sredu.

Među njima su i princ Endru, vojvoda od Jorka, bivši predsednik SAD Donald Tramp, pokojni „kralj popa“ Majkl Džekson i američki mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild. 

Bil Klinton je bio najpre označen kao „Džon Dou 36“ i pominje se u više od 50 redigovanih dokumenata.

Virdžinija Džufri je tužila britanskog princa Endrua u SAD zbog navodnog seksualnog napada kada je bila tinejdžerka. Ona tvrdi da ju je Epstajn podvodio i da je imala seksualne odnose sa vojvodom od Jorka u tri navrata kada je imala 17 godina.

Nijedna osoba koja se dovodi u vezu sa Epstajnom nije optužena, a sam pedofil se ubio u zatvoru na Menhenu 2019. godine tako da nikada nije odgovarao za trgovinu ljudima. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike