Šta se desilo sa Epstajnovim "ostrvom greha"? Mesto gde su zlostavljane mlade devojke kupio milijarder, na njemu i bizarni hram (VIDEO)

03.01.2024

21:48

0

Autor: M. Vu.

Epstajn je kupio "Mali Sveti Džejms" 1998. godine po ceni od 7,9 miliona dolara, nakon čega je ostrvo postalo njegova primarna rezidencija

Šta se desilo sa Epstajnovim "ostrvom greha"? Mesto gde su zlostavljane mlade devojke kupio milijarder, na njemu i bizarni hram (VIDEO)
Džefri Epstajn - Copyright Profimedia

Džefri Epstajn je stvorio žarište užasa na svom imanju poznatom kao "Pedo ostrvo" ili Mali Sveti Džejms na Američkim Devičanskim ostrvima, gde je vodio jezivu operaciju trgovine decom za seksualno iskorišćavanje.

Decenijama se veruje da je Epštajn na ovom ostrvu ugostio širok spektar imućnih i poznatih ljudi. Njujorški sud planira da objavi imena uključenih klijenata, pet godina nakon što je Epstajn izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji.

Epstajn je kupio "Mali Sveti Džejms" 1998. godine po ceni od 7,9 miliona dolara, nakon čega je ostrvo postalo njegova primarna rezidencija, sa osobljem od 70 ljudi.

Vrednost imanja procenjena je na 63,8 miliona dolara u vreme njegove smrti.

 

 

Luksuzno odmaralište

Godine 2021, stavljen je na prodaju za 125 miliona dolara, a u maju 2023. je kupljen od strane milijardera Stivena Dekofa, koji planira da ga transformiše u luksuzno odmaralište do 2025. godine.

Dekof je navodno platio oko 60 miliona dolara za imovinu, uključujući i Veliki Sveti Džejms.

Epstajnovi posrednici su najavili da će sav prihod od prodaje njegove imovine biti iskorišćen za rešavanje sudskih sporova.

 

 

Zabrinjavajuća prošlost "Malog Sent Džejmsa" naširoko je dokumentovana na fotografijama, svedočenjima žrtava i sudskim postupcima protiv Epstajna i njegovih saradnika.

Epstajn je - uz pomoć svoje poverljive osobe Gislejn Maksvel - prodao mnoge mlade devojke na ostrvu, gde su bile silovane i zlostavljane.

Dekof, suosnivač kompanije Black Diamond Capital Management, planira da otvori svoje odmaralište na ostrvima 2025. Iako će Dekof preurediti veći deo ostrva za svoje planirano odmaralište, Epstajnov dom će ostati i biti pretvoren u hotel.

„Ponosan sam što više od decenije nazivam američka Devičanska ostrva domom i izuzetno sam zadovoljan što mogu da dovedem ovo područje u destinaciju svetske klase koja dolikuje njenoj prirodnoj lepoti i lepoti“, rekao je Dekof prošle godine za Fajnenšel tajms.

 

 

„Jednostavno ne postoji tako posebno mesto na svetu kao što su Američka Devičanska ostrva i ponizan sam mogućnošću da podelim njegov sjaj sa posetiocima na način koji će obezbediti ekonomsku korist regionu uz poštovanje njegove kulture, istorije i prirodnih lepota."

Arhitekte ubrzano rade na izgradnji hotela

Arhitekte i građevinski radnici užurbano rade kako bi se luksuzno odmaralište što pre otvorilo. Reklo bi se - težak posao. Međutim, mnogo će teže biti ubediti bogate turiste da provedu vreme na ostrvu koje je Epštajn nekada koristio da siluje i zlostavlja mlade žene.

Dekof je ranije rekao da nikada nije sreo Epstajna i da je posetio ostrva prvi put nakon što su stavljena na prodaju.

Fotografije koje su objavljene pre nekoliko godina prikazuju mlade devojke kako poziraju na rajskom ostrvu ili masiraju Epstajna dok telefonira.

Na drugim slikama se vidi Maksvela kako ga čeka legija osoblja koje je Epstajn regrutovao da upravlja ostrvom.

Kažu da je Epštajn uvezao 200 radnika nakon što je kupio ostrvo da bi izgradio kamenu vilu, dve kuće za goste, heliodrom i bizarnu strukturu sa zlatnom kupolom koja podseća na hram.

Struktura hrama je izgrađena između 2009. i 2013. godine, ali ostaje nejasno čemu je zgrada služila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike