Dokumenti o Epstajnu otkrili nove šokantne detalje: Stiven Hoking je bio na njegovom ostrvu bluda, traženo da se negira da je bio u orgijama

04.01.2024

13:04

1

Fotografije potvrđuju posetu poznatog fizičara ostrvu 2006. godine

Dokumenti o Epstajnu otkrili nove šokantne detalje: Stiven Hoking je bio na njegovom ostrvu bluda, traženo da se negira da je bio u orgijama
Copyright Photo by Joel Ryan/Invision/AP, File

Dokumenti objavljeni u utorak uveče otkrili su spisak ljudi koji su bili u kontaktu sa multimilionerom Džefrijem Epstajnom, kao i njegovo privatno dopisivanje sa saradnicom i nekadašnjom ljubavnicom Gislejn Maksvel, u kom je tražio da se demantuju tvrdnje o učešću profesora Stivena Hokinga u orgijama maloletnicama na Epstajnovom "ostrvu predatora".

U mejlu napisanom 12. januara 2015. Epstajn je Maksvel zamolio da proveri da li će se neko od prijatelja ili članova porodice Virdžinije Džufri, devojke koja je tvrdila da je bila deo takvih aktivnosti na ostrvu, javiti kako bi podržali tvrdnje da su optužbe lažne.

- Možeš dati nagradu bilo kom od Virdžinijinih prijatelja, poznanika, članova porodice koji se jave i pomognu da se dokaže da su njene optužbe lažne. Najjača je Klintonova večera, a nova verzija je da je Stiven Hoking učestvovao u maloletničkoj orgiji na Devičanskim ostrvima - napisao je Epstajn.

Profimedia
Džefri Epstajn

Fotografije potvrđuju posetu poznatog fizičara ostrvu 2006. godine tokom konferencije koju je, prema navodima, finansirao milioner sa susednog ostrva Sent Tomas. Ipak, nije jasno zašto je Hoking bio na ostrvu i zašto je Epstajn želeo da opovrgne takve tvrdnje, s obzirom na poznate ličnosti koje je pozvao i priznao da uživaju u njegovom gostoprimstvu.

Na fotografijama se Hokins vidi kako prisustvuje roštiljanju i podmornicom obilazi morsko dno oko ostrva.

Stiven Hoking, fizičar koji je najpoznatiji po otkriću da crne rupe emituju zračenje, rođen je 1942. godine. Dijagnoza bolesti motornih neurona stigla je 1963. godine, pa je veći deo života proveo u invalidskim kolicima. Dobio je troje dece sa prvom suprugom Džejn Vajld.

AP Photo/Matt Dunham, File
 

U sredu su objavljeni sudski dokumenti iz tužbe Virdžinije Džufri protiv Gislejn Maksvel, u kojoj se pored britanskog princa Endrua i Bila Klintona pominje i bivši predsednik Donald Tramp.

Svi negiraju bilo kakvu saradnju sa Epstajnom i odnose sa maloletnicama, iako su svi pod lupom nakon ponovnog izlaska na površinu starih dnevnika iz mlaznjaka "Lolita ekspres".

Epstajn je izvršio samoubistvo u zatvoru 2019. godine dok se suočavao sa optužbama za trgovinu ljudima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike