Nariškin: Ukrajina će postati drugi Vijetnam za SAD, ona je crna rupa

07.12.2023

14:36

0

Predsednik Bajden je upozorio da bi direktna konfrontacija između NATO i Rusije mogla bi da izazove treći svetski rat

Nariškin: Ukrajina će postati drugi Vijetnam za SAD, ona je crna rupa
Sergej Nariškin - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe, poručio je danas SAD da će podrška Zapada Ukrajini pretvoriti sukob u "drugi Vijetnam".

- Ukrajina će se pretvoriti u 'crnu rupu' koja će upijati sve više i više resursa i ljudi - istakao je Nariškin u članku u časopisu "Obaveštajni operativac".

On je naveo da SAD na kraju rizikuju stvaranje "drugog Vijetnama" i da će svaka nova američka administracija morati da pokuša da se nosi sa tim.

Predsednik SAD Džozef Bajden upozorio je da bi direktna konfrontacija između NATO i Rusije mogla bi da izazove treći svetski rat i više puta je isključio slanje američkih vojnika u Ukrajinu.

Zapad je Ukrajini dao više od 246 milijardi dolara pomoći i naoružanja, ali ukrajinska kontraofanziva je propala i Rusija i dalje kontroliše nešto manje od petine ukrajinske teritorije.

Bajden je zamolio republikance da odobre novu vojnu pomoći Ukrajini.

- Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće stati na tome - rekao je Bajden, predviđajući da će Putin nastaviti i napasti članicu NATO.

Prema njegovim rečima, imaćemo nešto što ne tražimo i što danas nemamo: američke trupe koje se bore protiv ruskih trupa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike